Printul Harry si Leonardo DiCaprio lupta impreuna impotriva unei amenintari iminente

1
De Maria Constantin
22 oct. 2021

Forest Whitaker si Dijmon Hounsou au raspuns si ei la apelul lui Harry de a pune capat distrugerii unei regiuni africane.

Campania prin care Printul Harry vrea sa puna capat exploatarii petroliere intensive din Africa a adunat cativa sustinatori importanti. Leonardo DiCaprio, Forest Whitaker si Djimon Hounsou se alatura ducelui de Sussex si activistilor de mediu care militeaza pentru suspendarea imediata a extractiei de gaze si petrol din bazinul raului Okavango.

Anuntul a fost facut de Re:wild, organizatia care militeaza pentru protectia mediului, infiintata de DiCaprio.

Apelul lui DiCaprio catre fanii sai

Bazinul raului Okavango include o retea de afluenti care traverseaza Angola, Botswana si Namibia, alimentand cu apa aproape un milion de persoane, precum si fauna si flora regiunii. In aceasta regiune se afla si delta raului Okavango, inclusa in patrimoniul UNESCO, precum si doua zone umede protejate de conventia Ramsar, relateaza People.

Compania canadiana de gaze si petrol Reconnaissance Energy Africa (ReconAfrica) a inceput forajele in bazinul deltei raului Okavango in 2020, dupa ce a obtinut avizele pentru a exploata o suprafata de 34.188 de metri patrati, in pofida ingrijorarii exprimate de comunitatea locala.

Intr-o scrisoare deschisa publicata pe 14 octombrie de ziarul The Washington Post, Printul Harry si poetul namibian Reinhold Mangundu, atrag atentia asupra distrugerii permanente pe care o provoaca extractia petroliera: „Credem ca poate provoca prabusirea ecosistemului pentru un profit potential. Unele lucruri in viata trebuie lasate neatinse pentru a le apara rostul ca un beneficiu natural. Acesta e unul dintre ele”, au scris ei.

Meghan Markle si Printul Harry, devastati de criza umanitara din Afganistan si Haiti: „Lumea este extrem de fragila“

Leonardo DiCaprio (46 de ani) a facut si el un apel la fanii sai sa semneze o petitie pentru inchiderea forajelor. „Re:wild este alaturi de locuitorii din bazinul raului Okavango care depind de bazinul hidrografic pentru a supravietui”, a scris starul pe Instagram.

„ReconAfrica le polueaza fermele si distruge pentru totodeauna peisajul frumos, unul de care depinde toata viata pe Pamant. Fii alaturi de noi semnand petitia din acest link. Impreuna putem salva Okavango. Pentru toata natura salbatica”, a adaugat actorul american.

A doua casa a lui Harry

Printul Harry (37 de ani), care a vizitat Africa in mai multe randuri, inca din copilarie, a numit acest continent „a doua casa”. Harry este presedintele Africa Parks si patroneaza organizatia Rhino Conservation Botswana. Impreuna cu Printul Seeiso din Lesotho, el a fondat in 2006 fundatia caritabila Sentebale, care ii sprijina pe bolnavii de HIV din Lesotho, Botswana si Malawi.

Harry a vizitat Botswana la inceputul relatiei sale cu Meghan Markle, in vara anului 2016. „Am reusit sa o conving sa vina cu mine in Botswana. Am campat impreuna sub cerul liber. A stat cu mine cinci zile acolo, ceea ce a fost absolut fantastic. Am fost numai noi, ceea ce era crucial pentru mine ca sa ma asigur ca aveam o sansa sa ne cunoastem unul pe celalalt”, a spus printul dupa ce si-au anuntat logodna.

Foto: Instagram – @sussexroyal