Protocolul regal inca ii interzice Printului Harry sa faca asta

1
De Maria Constantin
25 sept. 2020

Printul Harry a avut prima sa aparitie televizata cu Meghan Markle dupa ce ei s-au mutat in Statele Unite.

Ducii de Sussex au aparut pe ecrane pentru a-i ruga pe americani sa-si exercite dreptul de vot pe 3 noiembrie. In timpul prezentarii topului 2020 TIME 100, ei au vorbit despre cat de important este pentru oameni sa se exprime la alegeri.

„La fiecare patru ani spunem acelasi lucru, ca sunt cele mai importante alegeri din timpul vietii noastre. Dar acestea chiar sunt. Cand votam, valorile noastre sunt puse in actiune si vocile noastre sunt auzite. Vocea ta este un memento ca tu contezi, pentru ca tu vrei si meriti sa fii ascultat”, a spus Meghan.

La randul lui, Harry a vorbit despre restrictiile cu care s-a confruntat ca membru al casei regale britanice: „La aceste alegeri, eu nu pot vota aici, in Statele Unite. Dar multi dintre voi poate nu stiu ca nu puteam vota nici in Marea Britanie, toata viata mea. Ne apropiem de noiembrie si este vital sa respingem discursul bazat pe ura si negativismul online”, a spus el.

Harry nu poate vota, dar Meghan – da

Protocolul le interzice membrilor casei regale a Marii Britanii sa se implice in politica – desi in trecut chiar si Regina Elisabeta a II-a i-a indemnat pe cetatenii britanici sa voteze.

Meghan Markle spune ca Printul Harry este un tata „feminist“

Intrucat nu este cetatean american, Harry nu poate vota la alegerile prezidentiale din Statele Unite in noiembrie, dar el si sotia sa si-au exprimat opiniile despre temele care ii preocupa, inclusiv despre acest scrutin electoral, noteaza revista Hello!.

Fiind cetatean american, Meghan Markle va face istorie in aceasta toamna: ea va deveni primul membru al familiei regale britanice care isi exercita dreptul de vot.

Foto: Getty Images.