Reactia Reginei Elisabeta dupa interviul acordat de Printul Harry si Meghan Markle

1
De Maria Constantin
12 mart. 2021

„Harry, Meghan si Archie vor fi mereu membri iubiti ai familiei“, se arata intr-un comunicat transmis de Palatul Buckingham.

Casa regala britanica a raspuns la dezvaluirile facute de Meghan Markle si Printul Harry in interviul realizat de Oprah Winfrey. „Intreaga familie este intristata sa afle cat de grei au fost ultimii ani pentru Harry si Meghan”, se arata intr-un comunicat transmis marti de Palatul Buckingham.

„Problemele ridicate, in special cele legate de rasa, sunt ingrijoratoare. Amintirile pot fi diferite, dar sunt luate foarte in serios si familia le va raspunde personal. Harry, Meghan si Archie vor fi mereu membri iubiti ai familiei”, precizeaza documentul citat.

Orice familie are problemele ei

Familia regala britanica trebuie sa gestioneze criza provocata de dezvaluirile ducilor de Sussex in interviul cu Oprah. Interviul difuzat duminica de CBS a fost urmarit de 17 milioane de telespectatori in Statele Unite si de 11 milioane in Marea Britanie.

O sursa din cadrul casei regale a declarat pentru People ca „in mijlocul acestei situatii se afla o familie si aceasta ar trebui sa aiba posibilitatea de a discuta in privat despre problemele sale, ca o familie”.

„A fost important pentru noi sa luam act si sa raspundem inainte ca totul sa devina o problema. Si faptul ca am raspuns acum inseamna ca telespectatorii din Marea Britanie au avut ocazia sa vada mai intai interviul, daca au dorit asta”, a mai spus sursa.

Chestiunea rasiala a provocat rumoare

Meghan Markle a declarat in interviul controversat ca a fost redusa la tacere de familia regala si ca nu a fost sustinuta cand a suferit o cadere psihica.

Totodata, ea a sustinut ca unii membri ai familiei regale si-au exprimat ingrijorarea cu privire la culoarea pielii pe care urma sa o aiba fiul ei, Archie, acum in varsta de doi ani. Printul Harry a precizat ca afirmatiile nu au fost facute de bunica sa, Regina Elisabeta, sau de printul consort, Philip.

Dupa ce chestiunea rasiala a iscat numeroase dezbateri in presa dupa difuzarea interviului, sursa din cadrul familiei regale au declarat: „Diversitatea, egalitatea, incluziunea si sanatatea mentala sunt chestiuni importante, iar evidentierea lor a devenit de multi ani parte din munca membrilor familiei regale.”

Printul Harry a vorbit in interviul cu Oprah si despre relatia cu membrii familiei regale dupa retragerea sa. El a spus ca mai are mult de lucru pentru a indrepta legatura cu tatal lui, Printul Charles, si cu fratele sau, Printul William.

„Sigur ca il iubesc, dar a fost multa suferinta. Si voi continua sa fac din vindecarea acestei relatii una dintre prioritatile mele”, a spus Harry.

In ceea ce il priveste pe William, Harry a spus ca relatia lor s-a intrerupt „pentru moment”, dar il iubeste enorm. „Am trecut prin ce era mai greu impreuna”, a declarat el.

Schimb de replici in comunicate

Palatul Buckingham a confirmat, intr-un comunicat emis pe 19 februarie, ca Printul Harry (36 de ani) si Meghan (39 de ani) nu vor mai detine indatoriri regale. Cu un an inainte, ducii de Sussex au anuntat ca renunta la rolul lor in cadrul monarhiei. „Dupa mai multe discutii cu Ducele, Regina a scris, confirmand ca nu este posibil sa continue cu responsabilitatile si indatoririle care vin odata cu viata in serviciul public”, a transmis Palatul.

Meghan Markle neaga ca a facut-o sa planga pe Kate Middleton: „A fost invers“

In replica, Printul Harry si Meghan Markle au emis un comunicat in care au precizat: „Cu totii putem trai o viata in serviciu. Serviciul este universal.”

Biroul ducilor de Sussex a mai transmis ca ei „vor ramane dedicati datoriei lor si serviciului adresat Marii Britanii” si si-au oferit sustinerea continua organizatiilor pe care le-au reprezentat indiferent de rolul lor oficial.

Foto: Getty Images.