Printul Harry si Meghan au fost invitati la incoronarea regelui Charles, dar nu este clar daca vor merge

1
De Cristiana Astefanoaiei
7 mart. 2023

Printul Harry si Meghan, invitati la incoronarea regelui Charles. Vor merge la acest eveniment istoric? Parerile specialistilor regali.

Printul Harry si Meghan, ducesa de Sussex, au primit o invitatie la incoronarea regelui Carol al III-lea – dar cuplul nu a confirmat inca daca va participa, a declarat duminica purtatorul de cuvant al ducelui pentru CNN.

Reprezentantii acestora spun ca au primit un e-mail despre incoronare, care va avea loc pe pe 6 mai, dar nu vor confirma daca intentioneaza sa participe.

„Pot confirma ca Ducele a primit recent corespondenta prin e-mail de la biroul Majestatii Sale cu privire la incoronare (…) O decizie imediata cu privire la faptul daca Ducele si Ducesa vor participa nu va fi dezvaluita de noi in acest moment”, a declarat purtatorul de cuvant.

Adevaratul motiv pentru care familia regala nu a reactionat inca la cartea „Rezerva”, a Printului Harry

Palatul Buckingham a refuzat sa comenteze cu privire la invitatii.

Regele Charles si sotia sa, regina consoarta Camilla, vor fi incoronati pe 6 mai la Westminster Abbey.

Vor avea loc trei zile de festivitati in intreaga tara, la care publicul va fi invitat sa participe.

Cum va decurge incoronarea regelui Charles

Palatul Buckingham a declarat ca incoronarea in sine va fi „un serviciu religios solemn, precum si o ocazie de sarbatoare si fast”, care reflecta „rolul Monarhului in prezent si priveste spre viitor, fiind in acelasi timp inradacinat in traditii de lunga durata”.

Aceasta replica a fost interpretata de expertii regali drept o aluzie la faptul ca incoronarea lui Charles va fi diferita si mai discreta decat cea pe care a trait-o regretata sa mama in urma cu sapte decenii, cu o ceremonie mai scurta si cu modificari ale unora dintre cele mai vechi elemente ale ritualului. De exemplu, nepotii regelui Carol si ai Camillei ar putea juca un rol important la incoronare, a declarat un specialist al Casei Regale a Marii Britanii. Implicarea nepotilor ar reprezenta o ruptura de traditie, deoarece tinerii mostenitori nu au participat la cele doua incoronari anterioare.

Printul Harry si Meghan nu vor avea un rol activ in timpul evenimentului

Daca Printul Harry ar alege sa mearga in Marea Britanie pentru incoronare, nu se stie ce rol ar putea juca, deoarece nu mai este un membru activ al casei regale.

In timpul Jubileului de Platina al reginei, printul Harry si Meghan nu au luat parte la aparitiile de la balconul Palatului Buckingham.

In acest moment, palatul nu a precizat ce membri ai familiei vor aparea in procesiunea de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey si la balconul palatului la sfarsitul zilei, alaturi de rege si regina consoarta.

William si Charles lucreaza „in tandem” pentru ca Harry sa vina la incoronare si „sa stea cuminte”

Harry a refuzat anterior sa se pronunte daca sa se va intoarce pentru incoronarea tatalui sau.

„Usa este intotdeauna deschisa”, a declarat el intr-un interviu acordat in ianuarie postului britanic ITV pentru a-si face cunoscuta cartea lansata la inceputul anului, „Rezerva”.

„Mingea este in terenul lor. Sunt multe de discutat si chiar sper ca sunt dispusi sa se aseze la masa si sa discute despre asta”, a declarat Printul Harry.

Printul Harry a declarat ca a taiat 400 de pagini din cartea sa, „Rezerva”, pentru a-si proteja fratele si tatal

Palatul Buckingham a declarat miercuri ca nu va oferi niciun comentariu. O sursa regala a declarat pentru CNN ca orice astfel de discutii reprezinta o chestiune privata de familie.

Foto: Instagram/The Royal Family; Instagram/Misan Harriman