William si Charles lucreaza „in tandem” pentru ca Harry sa vina la incoronare si „sa stea cuminte”

1
De Maria Constantin
16 feb. 2023

Ceremonia de incoronare a regelui Charles va avea loc in luna mai. Pana atunci, monarhul si mostenitorul sau direct, William, trebuie sa se asigure ca Harry le da confirmarea ca va fi prezent. Si, mai ales, ca nu va face valuri.

Dupa lansarea documentarului de pe Netflix „Harry & Meghan” si a volumului incendiar „Spare”, multi admiratori ai casei regale britanice s-au intrebat, probabil, daca cuplul care acum locuieste in Statele Unite va veni anul acesta in Marea Britanie la ceremonia de incoronare a regelui Charles al III-lea.

Evenimentul va avea loc pe 6 mai. In aceeasi zi fiul lui Harry si Meghan, Archie, va implini patru ani si nu se stie inca daca ducii de Sussex vor fi prezenti la weekendul plin de ceremonii, mai ales ca Harry nu s-a ferit sa dea detalii suculente despre relatia lui fracturata cu familia regala, scrie Marie Claire.

Charles trebuie sa-i invite oficial pe Harry si Meghan

Intrebat de jurnalistul Tom Bradby daca va participa la evenimentul istoric, Harry a raspuns evaziv: „Se pot intampla multe de acum si pana atunci. Mingea e in terenul lor. Sunt multe de discutat si sper cu adevarat ca ei vor avea dorinta de a sta jos si de a vorbi despre asta.”

Totusi, Charles trebuie sa-i invite oficial pe Harry si Meghan, altfel ar risca sa fie judecat de „tribunalul opiniei publice”, potrivit unui expert britanic in relatii publice. Daca acestia vor veni la Londra, e foarte posibil ca ei sa nu apara in balconul Palatului Buckingham si sa aiba putine aparitii publice.

Potrivit unor informatii recente, Charles si William incearca sa ajunga la o concluzie in privinta participarii lui Harry. Regele vrea sa-l invite, dar William ar fi mai retinut.

Regele Charles i-a implorat pe William si Harry sa nu-i distruga ultimii ani de viata

Ccomentatorul Richard Fitzwilliams este de parere ca monarhul si mostenitorul pot conlucra pentru a se asigura ca evenimentul incoronarii decurge perfect si ca Harry este binevenit.

„Informatiile au prezentat furia de inteles a lui William fata de dezvaluirile din Sussex, in contradictie cu dorinta lui Charles, ca monarh, pentru o demonstratie de unitate atunci cand va fi incoronat. Totusi, as fi surprins daca ei n-ar lucra in tandem pentru a se asigura ca daca ducii de Sussex vor veni – si nu avem cum sa stim daca o vor face – vor fi controlati”, a spus expertul.

„A functionat la aniversarea Jubileului de Platina si in perioada funeraliilor reginei”, a adaugat acesta.

Palatul Buckingham nu a confirmat pana acum care membri ai familiei regale vor fi prezenti la ceremonia de incoronare a regelui Charles.

Foto: Instagram/The Royal Family