Cum iti revii dupa o decizie proasta?

1
De Maria Dima
17 iun. 2019

Sunt experta in stiinta obscura a revenirii dupa o decizie teribil de proasta. N-am vreun buton secret sau reteta de dus la farmacie si luat de 3 ori pe zi pana trec efectele secundare. Dar am atata experienta!

Regret, vinovatie, rusine.

Sfanta treime a durerii pe care o purtam dupa fiecare decizie gresita.

Nu stiu daca exista sentimente mai nocive pentru suflet. Partea cea mai rea este ca toate blocheaza schimbarea. Nu te fac sa devii mai bun sau mai deschis. Ci te tin captiv in mrejele lor intunecate si iti saboteaza orice actiune viitoare.

Curand ajungi sa crezi ca nu mai are rost sa incerci din nou. Ca nu poti mai mult. Ca meriti sa traiesti in regret. Poti iesi din cercul acesta vicios urmand pasii de mai jos, ori de cate ori trebuie sa-ti revii dupa o decizie mai putin inspirata.

Pana cand iti pui viata pe pauza?

Primul pas – Asumarea responsabilitatii totale

Fara dat vina pe altii sau cautat scuze. Cel mai bine e sa-ti asumi raspunderea pentru tot.

Trebuie sa-ti recunosti tie si altora greseala. Numai asa te poti asigura ca, in ciuda faptului ca cel mai probabil, o sa mai urmeze si altele, ca doar oameni suntem, niciodata nu o sa mai fie aceeasi.

Treci mai repede peste greseli cu blandete – Iertarea

Daca esti ca mine, sigur dai voce singura celui mai aprig critic al tau. Insa nu trebuie sa stai la colt, asteptand sa faci o miscare gresita, pentru a scoate ghearele asupra ta. Sau pentru a-ti confirma cele mai urate ganduri despre tine. Nu, nu ai nevoie de asta!

Orice pas gresit este o oportunitate de a pune in practica iertarea de sine. Acolo, nimeni nu are prea multa experienta.

Greselile sunt bune atata timp cat sunt noi – Invatare

“Daca cineva n-a gresit niciodata, inseamna ca n-a incercat sa faca nimic nou.” — Albert Einstein.

Esecurile, hotararile gresite, alegerile mai putin fericite au un scop aparte: te invata ce sa nu faci de acum incolo. Lectiile traite pe propria piele sunt atat de pretioase.

Daca a doua oara repeti acelasi comportament, e clar ca nu ai invatat ce trebuia.

De ce esecul e cel mai bun lucru care ti se poate intampla

Cele mai rele decizii sunt cele pe care nu le-ai luat – Curaj

Trebuie sa devii mai buna la luat decizii de tot felul si sa-ti exersezi abilitatea asta exact asa cum ai antrena un muschi la sala.

Lucrurile pe care le inveti despre tine atunci cand suferi din iubire

Regretele sunt mai amare atunci cand vine vorba de sanse pe care nu le-ai luat, oportunitati pe care nu le-ai urmat si povesti pe care nu ti-ai dat voie sa le traiesti. Nu lasa frica de a lua decizii sa te opreasca din drumul tau.

Foto: Shutterstock.com