Femeile puternice prefera sa fie singure decat sa-si piarda timpul cu cine nu merita

1
De Maria Dima
27 sept. 2019

Femeile puternice nu au o problema de atitudine, ci au standarde! Imi place citatul asta de mor, nu imi apartine, dar il pastrez ca adevar absolut. In plus, studiile arata ca femeile puternice prefera sa fie singure decat sa-si piarda timpul cu cine nu merita.

Mai bine singure, decat intr-o relatie nepotrivita

Pare destul de logic, nu? Pe cat de simplu, pe atat de greu de pus in practica daca stam sa ne gandim la multimea de femei care si-ar da un rinichi pentru a evita singuratatea.

De fapt, aceasta caracteristica si asumare deosebita suntdestul de rar intalnite. Beneficiile unui astfel de mindset sunt si ele aparte:

  • Calitate, nu cantitate

Femeile care adopta aceasta gandire stiu ca trebuie sa fie foarte selective in legatura cu timpul si atentia lor. De asta aleg oameni de calitate. E absolut normal ca si timpul petrecut cu acestia sa fie unul valoros, care le implineste si le aduce bucurie autentica, nu doar de suprafata. Cauta oameni care sa le aduca ceva nou in viata lor, de la care pot invata si alaturi de care se pot dezvolta.

  • Timpul pentru sine

La fel ca si cel petrecut cu un om care te implineste, si timpul de una singura devine special. Ajungi sa stii cat este de pretios si cat de mult contribuie la echilibrul tau mental, emotional si fizic. Dupa ce intelegi insemnatatea sa, astfel de momente nu mai sunt negociabile.

10 calitati unice pe care doar femeile puternice le au

  • Independenta si demnitate

Femeile puternice vad din timp semnele si stiu cand cineva nu le acorda respectul, atentia si onestitatea pe care le merita. Nu isi coboara asteptarile pentru a intra in normele societatii, pentru a face pe plac unuia sau altuia. Nu sunt disperate pentru a avea pe cineva langa ele la un eveniment, la o cina in oras sau vacanta.

  • Autonomie

Certitudinea ca nu depinzi de nimeni si nimic este atat de eliberatoare, iar femeile puternice, care au realizat totul pe propriile puteri nu sunt foarte dornice sa renunte la asta, nici macar daca barbatul de langa ele este ce trebuie.

De ce femeile puternice sunt atrase de barbatii nepotriviti

  • Iubire de sine 

Femeile puternice stiu cum sta treaba cu aceasta practica si o respecta asa cum ar trebui. Iubirea de sine si grija pentru ele insele nu e pusa pe pauza doar pentru ca au intrat intr-o relatie. Mai mult decat atat, de vreme ce si-au facut viata frumoasa, au invatat sa se aprecieze indiferent de statutul social si le este atat de bine cu linistea interioara, incat daca cel de langa nu poate sa le ofere cel putin la fel de multa bucurie, nici nu se leaga la cap.

4 moduri surprinzatoare in care sa ai grija de mintea, corpul si sufletul tau

Da, femeile puternice sunt pretentioase

“Fitoase” si deloc usor de multumit. Nu toata lumea stie ce sa faca cu un caracter puternic si independent, si numai un anumit tip de barbat se poate ridica la nivelul unor asteptari atat de ridicate. Insa, tot ce aduce o asemenea femeie intr-o relatie este la superlativ. Asadar, doamnelor, nu va coborati standardele pentru a acomoda limitarile celor din jur!

Foto: Shutterstock.com