Meghan Markle, despre „mania compulsiva de a fi perfecta” si obsesia popularitatii

1
De Maria Constantin
12 nov. 2022

Ducesa de Sussex a abordat in ultimul episod al podcastului ei de pe Spotify doua dintre problemele femeilor din societatea moderna.

In ultimul episod al podcastului „Archetypes”, Meghan Markle a dat citire unui poem scris de Dr. Shefali Tsabary, specialista de origine indiana in parenting, printre admiratoarele careia se numara si Oprah Winfrey.

Intitulat „Sacred Dreams”, poemul vorbeste despre femeile care simt „mania compulsiva de a fi perfecte” si „obsesia de a fi considerate populare”, scrie Daily Mail.

In episodul de 55 de minute al podcastului, intitulat „Good Wife/Bad Wife, Good Mom/Bad Mom”, al noualea al seriei, ducesa in varsta de 41 de ani a citit in intregime poemul care se incheie cu versul: „Sunt gata sa ma trezesc in renasterea mea”.

Capcana femeii moderne

O sectiune a poemului include versurile: „Vine o clipa in viata unei femei cand dorinta ei de a se potrivi cu multimea se topeste / Cand mania ei compulsiva de a fi perfecta se evapora si cand obsesia de a fi votata populara este eviscerata.”

Episodul difuzat marti include si fragmente dintr-un interviu cu Dr. Shefali despre cum sunt percepute femeile si cum pot ajuta tehnicile orientale de mindfulness, dar si despre „ura de sine si rusinea” pe care femeile le simt adesea.

De ce nu a acceptat Elisabeta a II-a ca Meghan Markle sa poarte o tiara de smarald la nunta cu Harry

„Am cazut in aceasta capcana pentru ca noi, ca femei moderne, putem face orice. Acum, asta suna ca un mesaj eliberator, dar nu este atat de eliberator, as merge pana intr-acolo incat as spune ca e toxic”, a spus experta.

„Cadem in aceasta credinta gresita despre ce ar trebui sa fim, aceste persoane ale perfectionismului si deziluziei grandioase ca noi putem face tot (…)”, a adaugat ea.

Iluzia perfectionismului

Dr. Shefali Tsabary, stabilita in Statele Unite, a scris patru carti, toate incluse in lista de bestsellere a cotidianului New York Times. „The Conscious Parent and The Awakened Family” este preferata fostei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Shefali se descrie drept „profesor de intelepciune” si psiholog clinician care foloseste tehnici orientale de mindfulness pentru a ajuta oamenii sa faca fata stresului modern.

Mare admiratoare a autoarei, ducesa de Sussex si-a indemnat urmaritoarele sa tina cont de sfaturile acesteia in privinta perfectionismului.

„Nu-ti distruge existenta pentru aceasta iluzie a perfectionismului sau pentru imaginea de sotie buna sau mama buna fiindca sunt doar imagini iluzorii. Cea mai buna mama si cea mai buna femeie care poti fi sunt unele autentice, unele profund conectate la propria constiinta, iar asta cere efort (…), relaxare si, sa stii, cele mai multe femei de 50 si 60 de ani au invatat asta”, a spus Dr. Shefali.

Foto: Getty Images.