Expertii regali sunt revoltati de noul film despre Printesa Diana: bulimie, automutilare si scene de o tristete socanta

1
De Cristina Tudor
11 oct. 2021

Expertii regali au criticat aspru filmul „Spencer”, despre viata Printesei Diana, cu actrita Kristen Stewart in rol principal, spunand ca ii rapesc printesei „respectul si demnitatea” si este presarat cu multe scene de o insensibilitate gratuita.

Scene din film o prezinta pe Printesa Diana confruntandu-se cu bulimia, dar si cu automutilarea sau ganduri de suicid.

O secventa considerata tulburatoare este cea in care Diana, afectata emotional, isi imagineaza ca se arunca pe scari sau ca se sugruma cu un colier din perle oferit de sotul sau, Printul Charles.

In alte parti ale filmului este prezentata in detaliu lupta sa cu bulimia, inclusiv scenele in care vomita sau are halucinatii cu privire la propria sa moarte.

„Este cu adevarat crud sa fie portretizata astfel. Nu era deloc necesar. William si Harry vor fi foarte furiosi si profund raniti. Vor considera oribil ca mama lor este portretizata astfel intr-un film atat de important”, a declarat Ingrid Seward, redactor sef al publicatiei Majesty Magazine, citata de Daily Mail.

Specialistul si biograful regal Penny Junor este de aceeasi parere: „Nu era absolut deloc necesar. Tot ce pot sa spun este bietul William… Sa ii lasam Dianei un pic de respect si demnitate. Stiu ca William a fost acolo cand ea era nefericita, dar mi se pare ca acest film nu prezinta faptele reale.”

Intr-o alta scena, William isi implora mama sa coboare la cina, dupa ce aceasta s-a incuiat in camera ei si si-a provocat rani cu un patent.

„Te rog, mami, trebuie sa ne asezam la masa inaintea lui Buni. Mami, doar gandeste-te la altceva. Nu te gandi la asta decat dupa cina, de dragul tuturor”, ii spune William.

Diana iese apoi din camera, cu machiajul curs pe obraji, si il intreaba pe fiul sau daca a vazut-o pe Camilla Parker Bowles la biserica, in dimineata de Craciun.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: PR.