Kafka si papusa calatoare: O poveste care te va inspira sa treci cu capul sus peste orice obstacol

1
De Irina Constantin
13 aug. 2019

Celebrul Franz Kafka este personaj principal intr-o carte scrisa de un autor spaniol, iar povestea este mult mai optimista si inspirationala decat ti-ai putea imagina.

Franz Kafka si papusile nu par sa faca parte din acelasi univers. Faimosul autor a fost intotdeauna perceput ca o personalitate sobra, cu idei si scrieri incarcate de o complexitate aparte.

Ce trebuie sa faci pana la 30 de ani ca sa traiesti o viata fara regrete

Totusi, legenda spune ca scriitorul praghez era mult mai optimist si mai emotional decat lasa sa se vada in operele sale serioase si pline de simboluri complicate.

„Kafka si papusa calatoare”, o poveste despre pierdere, iubire si viata traita fara regrete

Scriitorul spaniol Jordi Sierra i Fabra a fost fascinat de o povestioara care a tot circulat despre Franz Kafka. De aceea, a decis sa transforme totul intr-o carte excelenta.

Se spune ca, in ultimii sai ani de viata, pe care i-a petrecut in Berlin, Kafka obisnuia sa se plimbe des in parcul Steglitzer. Intr-o zi, acestuia i-a atras atentia o fetita, ale carei lacrimi imense i se rostogoleau pe obraji. Sensibilizat de suferinta ei, scriitorul s-a apropiat si a intrebat-o ce s-a intamplat.

Cum sa traiesti fara regrete. Iubirea este cea mai importanta!

Copila plangea pentru ca si-a pierdut papusa preferata, iar Kafka a improvizat, pe moment, o poveste menita sa ii aline durerea. Scriitorul i-a spus fetitei ca papusa ei a plecat intr-o calatorie lunga, dar ca nu a uitat de ea nicio secunda. De fapt, papusa chiar i-a scris o scrisoare pe care urma s-o primeasca a doua zi.

„Te rog sa nu plangi dupa mine. Am pornit intr-o vacanta pentru a vedea lumea. Am sa iti trimit scrisori si am sa-ti povestesc despre aventurile mele!”,  scria Kafka, din rolul papusii calatoare.

Timp de saptamani intregi, Kafka i-a compus fetitei scrisori despre aventurile papusii pierdute

Scriitorul ar fi pus la fel de multa pasiune in scrisorile papusii ca in cele mai de succes opere ale sale. Toate peripetiile sunt descrise in volumul „Kafka si papusa calatoare”, o carte savuroasa pentru orice varsta.

Regretul, prietenul vechi care stie cele mai multe despre tine

Pentru ca nu putea concepe scrisori la infinit, scriitorul a venit cu o idee fantastica de a incheia intamplarea. Acesta i-a cumparat copilei o papusa noua, care nu prea semana cu cea veche. Totusi, ea a ajuns la fetita cu un biletel pe care scria „Calatoriile mele m-au schimbat”.

Dupa multi ani, fetita din parc – acum un adult in toata regula – a gasit un biletel ascuns in jucarie, care spunea astfel:

„Tot ceea ce iubesti se pierde, la un moment dat. Totusi, pana la urma, iubirea se intoarce la tine sub alta forma.”

Aceasta este o lectie valoroasa pentru oricine, din care putem invata sa apreciem tot ceea ce ni se intampla, indiferent daca este vorba despre experiente pozitive sau aparent negative. Pierderile sunt extrem de grele, insa pot fi depasite cu o perspectiva optimista.

Povestea „Kafka si papusa calatoare” poate deveni un reper pentru tine, care sa te faca sa realizezi cel mai important lucru: chiar daca pierzi lucruri in viata, ceea ce iubesti se va intoarce mereu la tine, intr-o forma sau alta.

Foto: Shutterstock.com