Motivul pentru care inelul de logodna al Printesei Diana a creat reale controverse

inelul de logodna al Printesei Diana
1
De Alice Moisescu
16 dec. 2018

Faptul ca inelul care acum sta pe degetul lui Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, i-a apartinut regretatei Printese Diana este binecunoscut.

Insa putini sunt cei care cunosc adevarata poveste a acestui inel, in prezent devenit unul dintre cele mai controversate si mai valoroase bijuterii din lume.

Adevarul nestiut despre inelul de logodna al Printesei Diana, acum purtat de Kate Middleton

Intr-o zi de noiembrie din anul 2010, Clarence House anunta cu entuziasm logodna Printului William si a iubitei sale, Catherine Middleton (n.r. Kate Middleton).

In vremea aceea, toti suspinau nostalgici la vestea ca frumoasa Kate va primi inelul cu safir ce i-a apartinut regretatei Diana.

Inelul in sine este o adevarata capodopera! O bijuterie rara, alcatuita dintr-o piatra de safir in culoarea cerului, rotund, impodobit cu 14 diamante, totul sustinut de un suport de aur alb de 18 carate, purtand semnatura Garrard&Co.

La acea vreme, respectiv anul 1981, inelul era estimat la 28.000 de lire sterline, in prezent fiind cotat la… nici mai mult nici mai putin de 300.000! Da, ati auzit bine.

Dar pe cat este de frumos, pe atat a fost de controversat

De ce? Pentru ca bijuteria nu a fost special creata pentru Printesa Inimilor. Si nici macar nu a fost ales de Printul Charles pentru aceasta! Ea insasi a fost cea care a ales modelul cu care sa fie ceruta in casatorie. Ce spuneti de asta? 🙂

In timpurile acelea, acest fapt a starnit o sumedenie de critici si de dispute, intrucat multi au considerat ca nu era demn ca sotia mostenitorului tronului britanic sa poarte un inel care nu a fost creat special pentru ea…

Astfel ca au numit inelul Printesei, ”inelul de logodna al unui om de rand”…

Pe langa povestea controversata pe care o are pretioasa bijuterie de cand a intrat in colectia familiei regale britanice, faima acesteia este in total justificata si de frumusetea sa.

Intr-un interviu acordat de Printul William si de sotia sa, Kate Middleton, dupa anuntul logodnei lor, William spunea: „Este inelul de logodna al mamei mele si este foarte special pentru mine, asa cum si Kate este foarte speciala pentru mine. Era firesc ca inelul sa aunga la ea. A fost modul prin care eu m-am asigurat ca mama e alaturi de noi si ca nu rateaza momentul nostru fericit.”

Pe noi ne-a cam induiosat povestea! 🙂 Pe voi nu?

Foto: Getty Images