Piftia de curcan, o specialitate light pentru Craciun

piftie de curcan
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 dec. 2018

Atunci cand vrei sa te bucuri de traditiile de Craciun dar vrei sa ai grija de cat si ce mananci, iti recomand sa incerci piftia de curcan.

Este delicioasa, este foarte usor de facut si reprezinta inlocuitorul ideal pentru piftia de porc, mai ales atunci cand vrei sa ai grija de silueta ta si nu iti doresti ca sarbatorile de Craciun sa-si lase o amprenta puternica pe felul in care arati.

Carnea de curcan este foarte bogata in proteine si grasimi bune pentru organismul tau si contine mult mai putine calorii si grasimi saturate decat carnea de porc.

Este un aperitiv excelent sau chiar o masa in sine si nu iti va ingreuna digestia asa cum o fac preparatele traditionale din carne de porc.

9 gustari bogate in proteine care te ajuta sa-ti sculptezi trupul

Ingrediente pentru piftie de curcan:

-1 kg de carne de curcan (piept si aripi, cu tot cu oase);

-1 gat de curcan (pentru continutul de colagen);

-1 ceapa, curatata;

-1 morcov;

-7-8 catei de usturoi, pisati;

-sare si piper;

-gelatina alimentara.

Cea mai buna reteta de antipasti – Aperitivul perfect pentru Sarbatori

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert, la foc mediu, intr-o oala mare, intr-o cantitate de apa suficient de mare ca sa acopere carnea. Se fierbe timp de 30 de minute, indepartand cu o spumiera toata spuna care se aduna la suprafata apei.

Dupa 30 de minute, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga ceapa si morcovul. Se fierbe pana cand carnea se desprinde aproape singura de pe oase, iar cantitatea de lichid a scazut pana la nivelul carnii.

Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand carnea este calduta se desface de pe oase si se taie in cubulete si se pune in diverse recipiente pentru servire ( pentru decorare se pot adauga cuburi de morcov, patrunjel, boabe de porumb dulce).

Usturoiul se incorporeaza in zeama in care a fiert carnea, iar apoi aceasta se strecoara si se distribuie in mod egal in vasele in care ai pus carnea. Dupa umplere, vasele se acopera si se pun la frigider pana sa intaresc.

Se serveste rece, direct din castroane, sau rasturnata cu fata in sus pe o farfurie. Poate fi asezonata cu otet balsamic, cu sos de hrean sau mustar.

Briose de Craciun cu ciocolata si merisoare

Foto: Shutterstock.com