Cand va face Regina Elisabeta a II-a vaccinul anti-COVID: Decizia surprinzatoare a suveranei

1
De Maria Constantin
12 dec. 2020

Desi importanta rangului pe care il detine ii permite sa faca vaccinul inaintea supusilor sai, Regina Marii Britanii doreste sa evite orice acuzatie de favoritism.

Mai multe tari planuiesc sa declanseze campania de vaccinare impotriva COVID-19 in urmatoarele luni. Printre cei care vor fi vaccinati se va numara, evident, si Regina Marii Britanii. Contrar asteptarilor, Elisabeta a II-a nu isi va folosi statutul pentru a primi vaccinul cu prioritate.

Potrivit ziarului The Sunday Times, Regina si sotul ei vor fi vaccinati in conformitate cu programul stabilit de guvern, care a inceput marti. „Primele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech vor fi dedicate celor care traiesc in caminele de batrani si ingrijitorilor, urmati de toate persoanele de peste 80 de ani si angajatilor din sistemul medical”, scrie publicatia.

Surse din cadrul casei regale britanice au declarat pentru ziarul citat de Harper’s Bazaar ca decizia Reginei de a se vaccina va fi una personala si reprezinta o chestiune privata. Insa o sursa a dezvaluit ca Elisabeta a II-a va face public faptul ca a primit vaccinul.

Fara tratament preferential

The Mail on Sunday a scris, in schimb, ca Regina si Printul Philip doresc sa fie vaccinati impotriva COVID-19, dar vor astepta sa le vina randul, fara sa aiba parte de tratament preferential. Primul val de vaccinuri este destinat persoanelor de peste 80 de ani si celor din centrele de ingrijire.

Motivul pentru care Regina Elisabeta poarta mereu perle

„Pentru a evita orice acuzatie de favoritism, membrilor seniori ai familiei regale le va fi oferit vaccinul in acelasi timp cu persoanele din categoria lor de varsta”, scrie tabloidul.

Palatul Buckingham a anuntat recent ca in acest an Regina Elisabeta a II-a nu va mai gazdui traditionala masa de Craciun de la Sandringham, din cauza pandemiei de coronavirus. Suverana si Printul Philip vor ramane la Castelul Windsor si vor petrece acolo Craciunul.

Foto: Instagram/@kensingtonroyal