Cu ce isi curata regina bijuteriile pentru a le da un plus de stralucire

1
De Maria Constantin
23 nov. 2019

Bijuteriile reginei Marii Britanii sunt intotdeauna in stare impecabila. Un truc simplu le face sa straluceasca si mai mult.

Niciun detaliu, oricat de marunt, din tinuta reginei Elisabeta a II-a nu este lasat la voia intamplarii. In cazul bijuteriilor pe care suverana le poarta, acestea sunt pe maini bune – angajatii de la Palatul Buckingham au grija ca inelele, cerceii, colierele si celelalte piese foarte pretioase sa fie in siguranta si gata oricand pentru a fi purtate.

Angela Kelly, fosta asistenta personala si croitoreasa principala a reginei, a dezvaluit in cartea sa, „The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe”, aparuta la sfarsitul lunii trecute, un truc simplu care confera un plus de stralucire bijuteriilor pe care le poarta Elisabeta a II-a: putin gin!

„Un pic de gin si apa te ajuta sa dai un plus de stralucire diamantelor – dar nu-i spune bijutierului!”, a scris Kelly. Nu se stie ce marca de gin este folosita pentru intretinerea bijuteriilor reginei, dar potrivit People, Beefeater pare cea mai indicata.

Intretinerea bijuteriilor reginei nu se rezuma la acest truc, scrie Insider. „Bijutierul reginei face o curatare mai profunda a pietrelor cand este necesar, asa ca e nevoie doar de o polisare rapida si acestea vor straluci din nou”, a scris Kelly in cartea sa.

Cum isi alege Regina Elisabeta tinutele si ce putem invata de la ea

Folosirea alcoolului nu reprezinta o descoperire noua pentru cei care lucreaza cu diamante si pietre pretioase. Potrivit DIY Network, putina votca ajuta diamantele sa arate mai clare.

Regina renunta la blana naturala

Fosta angajata a reginei a mai dezvaluit ca suverana nu mai poarta blana naturala. Tinutele istorice care includ acest material raman intacte, dar de acum inainte, tot ce va purta regina va fi fara blana naturala. „Daca Majestatea Sa trebuie sa participe la un eveniment si vremea este rece, va purta blana artificiala pentru a-i tine de cald”, a scris Angela Kelly.

Autoarea a declarat pentru CNN ca decizia reginei de a folosi blana artificiala este rezultatul perceptiei opiniei publice, majoritatea oamenilor respingand folosirea blanii naturale.

Cartea publicata de Kelly include si alte dezvaluiri, printre care si faptul ca regina a fost foarte fericita sa o imbratiseze pe Michelle Obama, desi eticheta ingradeste un asemenea gest.

Foto: Getty Images.