Cum infrunta Regina Elisabeta suferinta si scandalurile din familia regala: „Este disciplinata mental“

1
De Maria Constantin
18 dec. 2021

Cel de-al 70-lea an al domniei sale indelungate a fost unul dintre cei mai grei pentru suverana Marii Britanii.

A fost un an dificil, foarte complicat, acest 2021 pentru Regina Elisabeta a II-a.

In aprilie, ea a indurat pierderea celui mai important sprijin pe care se baza, Printul Philip, care s-a stins din viata cu putin timp inainte de a implini 100 de ani si cu care era casatorita de 73 de ani.

Apoi s-a intetit scandalul in care este implicat al doilea ei fiu, Printul Andrew, a carui prietenie cu Jeffrey Epstein, acuzat de abuzuri sexuale, ridica suspiciuni.

La toate acestea s-a adaugat si amaraciunea provocata de decizia nepotului ei, Printul Harry, de a renunta la indatoririle din cadrul familiei regale si de a se muta cu familia lui in California.

Cutia cu probleme a reginei

Insa regina in varsta de 95 de ani care s-a retras la Castelul Windsor dupa cateva probleme de sanatate la sfarsitul verii, are un mod special de a infrunta problemele personale si din spatiul public.

„Ea tine separate lucrurile din familie de chestiunile oficiale fiindca altfel devin coplesitoare”, a spus o sursa pentru People.

Ingrid Seward, biografa a Reginei, spune ca „abilitatea ei de a compartimenta i-a fost de mare ajutor in viata” cand jongleaza cu problemele din familie si cu cele din functia publica. „Ea pune lucrurile intr-o cutie si spune ‘de asta ma pot ocupa marti’ de exemplu”, a explicat experta.

„Nu lasa lucrurile sa vina gramada peste ea. Este disciplinata mental si asta a ajutat-o in acesti 70 de ani. Asta i-a permis sa se ocupe de probleme si sa nu lase lucrurile sa o copleseasca. E o poveste lunga sa explici capacitatea ei de a munci si la aceasta varsta”, a mai spus Seward.

Regina, la primul Craciun fara sotul si camaradul ei

Sursa citata de People a mai spus ca slabiciunea fizica pe care a tradat-o in ultima vreme, cand a fost vazuta mergand folosindu-se de un baston, poate sa arate ca starea sa de sanatate s-a mai subrezit. „Insa chipul ei este clar, voios si cu ochii larg deschisi – asta nu este ceva ce poate face cineva a carui viata este daramata. Firea ei flegmatica si amortizoarele de socuri sunt atat de bune, incat poate infrunta obstacolele”, a spus aceasta.

Motivul pentru care Regina Angliei nu mai merge singura la evenimente

Temperamentul si credinta sa puternica sunt doua elemente care o ajuta pe Regina Elisabeta a II-a sa faca fata problemelor, arata sursa mentionata. „Mi se pare ca poate sa se descurce o vreme”, a precizat aceasta.

Regina Marii Britanii planuieste sa petreaca Craciunul in familie la resedinta regala de la Sandringham, in Norfolk, unde va sta pana dupa comemorarea din 6 februarie a mortii tatalui ei, Regele George al VI-lea. Va fi pentru prima oara cand va petrece Craciunul fara sotul ei, Philip.

Cel mai bun confident nu mai este

„Inca ii este dor profund de camaradul ei. Dar este o persoana foarte rezistenta”, a spus pentru People cineva care o cunoaste bine pe Elisabeta a II-a.

„Modul in care el a murit, atat de impacat, a fost unul natural, organic, de a pleca. Si sunt sigura ca ea a avut destul timp sa se pregateasca pentru asta”, a spus Sally Bedell Smith, autoarea volumului „Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch” („Regina Elisabeta: Viata unui monarh modern”)

„Insa nu cred ca cineva ar trebui sa subestimeze faptul ca, oricat de rezistenta, oricat de credincioasa si oricat de puternica este ea, avea un confident care acum nu mai este”, a adaugat scriitoarea.

Foto: Instagram/@theroyalfamily