Expertii regali sustin ca Printul William a facut o „greseala capitala” dupa aparitia cartii Printului Harry

1
De Maria Constantin
22 apr. 2023

Volumul biografic „Spare” al Printului Harry a socat lumea. Si a luat pe nepregatite toata familia regala britanica.

Cartea lui Harry continea mai multe dezvaluiri explozive decat se anticipase, in special afirmatii care sa-l ingrijoreze pe Printul William. De exemplu, Harry l-a numit pe acesta „inamicul” sau si a sustinut ca el si Printesa Kate l-au incurajat sa poarte uniforma nazista care a scandalizat intreaga lume in 2005.

Cu toate acestea, respectand protocolul strict al casei regale, niciun membru al acesteia nu a raspuns la acuzatiile lui Harry, iar Palatul Buckingham a decis sa adopte o tacere sfidatoare si sa astepte pana cand trece iuresul. Un expert in monarhie crede ca a fost o greseala, scrie Marie Claire.

„Am mai spus ca eu cred ca ar fi trebuit sa raspunda”, a declarat recent Alexander Larman, autorul volumului „The Windsors at War: The King, His Brother and a Family Divided” („Casa Windsor in razboi: Regele, fratele sau si o familie divizata”), pentru Us Weekly.

„Cred ca Printul William ar fi trebuit sa dea un interviu in care sa-i intinda o mana fratelui sau. Ar fi trebui sa spuna ‘Cu totii ne facem griji pentru el. Intelegem ca a avut cel mai urat soc traumatizant cand mama (Printesa Diana) a murit atat de tanara. Stim ca viata a fost grea pentru el'”, a mai spus Larman.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @ladydianafanpage_

Regele Charles i-a implorat pe William si Harry sa nu-i distruga ultimii ani de viata

In interviul sau cu Tom Bradby de dinaintea lansarii volumului „Spare”, Printul Harry a spus ca mingea s-a aflat tot timpul in terenul tatalui si al fratelui sau in ce priveste impacarea, dar aceasta punte firava nu pare sa le fie de ajutor celor doua parti pentru o reconciliere.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @ladydianafanpage_

Desi Regele Charles i-a invitat pe Harry si pe sotia lui, Meghan Markle, la incoronarea sa din 6 mai, el i-a evacuat din locuinta de la Frogmore Cottage si a refuzat sa-l intalneasca pe Harry in timpul ultimei vizite pe care acesta a facut-o in Marea Britanie.

Atat Charles cat si William au fost deranjati de atitudinea Printului Harry, iar in prezent este neclar cum ar putea ei sa-si refaca relatia. Un prim semn bun ar putea fi decizia lui Harry de a fi prezent la ceremonia de incoronare a Regelui Charles, insa ducesa Meghan nu va lua parte la acest eveniment.

Printul Harry si Meghan, care locuiesc in California, Statele Unite, au fost contactati prin e-mail in urma cu mai bine de o luna referitor la participarea la incoronare.

Foto: Instagram/@princeandprincessofwales