Motivul pentru care Printul Harry nu poate sa lipseasca de la incoronarea tatalui sau

1
De Maria Constantin
5 apr. 2023

S-au facut multe speculatii despre prezenta lui Harry la ceremonia de incoronare a Regelui Charles. Un expert in monarhie explica de ce printul trebuie sa participe la acest eveniment.

Cu doar o luna inaintea incoronarii lui Charles, pe 6 mai, inca nu se stie sigur daca cel mai mic dintre fiii sai, Harry, si sotia lui, Meghan Markle, vor fi prezenti. Un reprezentant al acestora a confirmat in urma cu cateva saptamani ca au fost invitati la ceremonie, dar au refuzat sa confirme daca vor veni, scrie editia britanica a revistei Marie Claire.

De atunci, s-a scris ca cuplul incearca sa negocieze conditiile prezentei, cerand, de exemplu, ca Archie sa fie inclus in ceremonie, intrucat a patra lui aniversare coincide cu ziua incoronarii bunicului sau.

„Au fost multe discutii, multe speculatii, vor merge Harry si Meghan la incoronare?”

Pentru expertul in monarhie, este foarte clar ca Printul Harry trebuie sa fie prezent la evenimentul istoric. „Au fost multe discutii, multe speculatii, vor merge Harry si Meghan la incoronare? Acum, nu stiu in acest moment ce se va intampla – as fi uimit daca cel putin Harry nu ar veni. Fiindca daca nu vine la incoronare, spune in mod clar: ‘N-o sa mai am nicio legatura cu aceasta familie'”, a declarat Alexander Larman, autorul volumului „The Windsors at War”, pentru Us Weekly.

Conditia care li s-a pus printului Harry si sotiei sale, Meghan Markle, pentru a participa la incoronarea regelui Charles al III-lea

Expertul crede ca daca Harry ar face aceasta miscare, ar exista urmari complicate pentru viitorul lui. „Problema e ca atunci cand incetezi sa mai faci parte din familia regala… atunci ce mai faci? Adica, esti celebru, ceea ce e grozav, dar esti celebru pe baza a ceea ce obisnuiai sa fii si e destul de dificil pe termen lung sa-ti pastrezi celebritatea”, a explicat Larman, convins ca Harry va veni la ceremonia din 6 mai.

Printul in varsta de 30 de ani a spus in mai multe randuri, prin intermediul proiectelor sale media si in interviuri, ca si-ar dori sa se impace cu familia lui. Relatia sa cu membrii familiei regale britanice este, insa, in continuare tensionata dupa documentarul difuzat pe Netflix in decembrie si mai ales dupa lansarea in ianuarie a controversatului volum de memorii „Spare” („Rezerva”), in care detaliaza ruptura de tatal sau, regele Charles, si de fratele sau William.

In martie, ducele de Sussex a facut noi marturisiri, intr-un interviu cu doctorul Gabor Maté, difuzat pe internet.

El a explicat ca s-a simtit intotdeauna „putin diferit” de restul familiei regale britanice si a marturisit ca, dupa ce a crescut intr-o „familie dezbinata”, face tot posibilul sa nu le transmita „traumele” lui celor doi copii, Archie (trei ani) si Lilibet (un an).

Printul Harry si Meghan au fost invitati la incoronarea regelui Charles, dar nu este clar daca vor merge

Harry si Megan au revenit rareori in Marea Britanie de la plecarea lor, in 2020, printre aceste putine ocazii numarandu-se si prezenta la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a, in septembrie.

Ducele de Sussex a calatorit singur la inmormantarea bunicului sau, Printul Philip, in 2021, in plina pandemie de Covid-19.

In timpul acestor calatorii, cuplul a stat la Frogmore Cottage, o resedinta regala din Windsor, pe care regele Charles al III-lea a cerut sa o elibereze, a precizat in martie un purtator de cuvant al cuplului.

Potrivit unei surse din anturajul ducilor de Sussex, citata de biograful lor, Omid Scobie, cuplul ar avea timp la dispozitie „pana la inceputul verii”, adica dupa incoronarea lui Charles, sa-si mute bunurile ramase in resedinta de la Frogmore Cottage.

Foto: Instagram/The Royal Family; Instagram/Misan Harriman