Pe urmele lui Harry si Meghan: Printul Joachim al Danemarcei se muta in America impreuna cu sotia si copiii

1
De Georgiana Dorobantu
6 dec. 2022

Printul Joachim al Danemarcei si familia lui se muta in Statele Unite dupa ce mama sa, Regina Margareta, le-a retras titlurile regale celor patru copii ai sai. Printul a obtinut un nou job in domeniul apararii, la Washington.

Printul danez, in varsta de 53 de ani, a decis sa se mute la Washington impreuna cu sotia sa, Printesa Marie, si cei doi copii ai lor, Printul Henrik, de 13 ani, si Printesa Athena, de 10 ani. Cuplul locuieste in prezent in Paris, acolo unde Joachim a lucrat ca atasat al apararii din anul 2020.

Joachim, care este fiul cel mic al Reginei Margareta a II-a a Danemarcei, mai are doi fii dintr-o casnicie anterioara – Nikolai, de 23 de ani, si Felix, de 20 de ani.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei le-a anulat titlurile de printi celor patru copii ai lui Joachim

Noul sau loc de munca il va determina pe Joachim sa se mute si mai departe de Danemarca, dupa o perioada tumultuoasa in Familia Regala Daneza. In luna septembrie, Regina Margareta a II-a le-a anulat titlurile de printi si printesa celor patru copii ai lui Joachim.

Zbucium in familia regala: Regele Charles spune ca se simte „tradat” de Meghan, in timp ce Harry a cerut prietenilor declaratii pentru cartea lui de memorii

Regina daneza a anuntat ca nepotii sai – Nikolai, de 23 de ani, Felix, de 20 de ani, Henrik, de 13 ani, si Athena, de 10 ani, nu vor mai purta titlul de „Alteta Regala” incepand din ianuarie 2023.

La acea vreme, Regina a insistat ca modificarea va fi „benefica pentru viitorul lor” si le va permite copiilor – care si-au pastrat pozitia in ordinea succesiunii la tron – sa „isi construiasca propriile vieti fara sa fie limitati de consideratiile speciale si indatoririle” pe care le implica asocierea formala cu Familia Regala Daneza.

Printul Joachim a fost socat de decizia mamei sale

Cu toate acestea, Printul Joachim s-a aratat socat de decizia mamei sale, spunand ca cei patru copii ai sai au fost „afectati” de aceasta hotarare.

El a mai declarat ca „a lipsit comunicarea” cu Familia Regala dupa anuntul socant facut de Regina.

„Sunt multe de rezolvat. Comunicarea e ceea ce a lipsit. Acum ne-am intalnit si suntem pe calea cea buna”, a mai spus Printul Joachim, potrivit Daily Mail.

Familia regala britanica poate opri oricand productia serialului „The Crown”

La scurt timp dupa anuntul ca cei patru copii nu vor mai avea titluri regale, Joachim a dezvaluit ca a fost informat de acest lucru cu numai cinci zile inainte ca decizia sa fie facuta public in mod oficial.

Fosta sotie a lui Joachim, Alexandra, cu care acesta a fost casatorit timp de zece ani, a declarat ca fiii sai s-au simtit „ostracizati” de Casa Regala si decizia a fost ca un „trasnet venit din senin”.

Decizia Printului Joachim pare sa fie asemanatoare cu cea a Printului Harry si a sotiei sale, Meghan Markle. Acestia au decis in anul 2020 sa renunte la rolurile de membri activi din cadrul Familiei Regale Britanice si s-au mutat in California, Statele Unite.

Foto: Instagram/Det Danske Kongehus