Printul Harry s-a angajat: In ce domeniu va activa Ducele de Sussex

1
De Maria Constantin
26 mart. 2021

Dupa ce s-a rupt de familia regala britanica, Harry face inca un pas pe cont propriu. El a preluat o functie de conducere la o companie din San Francisco.

Printul Harry are, oficial, o slujba noua. El a anuntat ca a fost acceptat pe postul de director de impact al BetterUp Inc., o companie in ascensiune cu sediul in San Francisco.

Un purtator de cuvant al acestui startup din Silicon Valley a confirmat informatia pentru Harper’s Bazaar, adaugand ca abia asteapta ca Harry sa faca parte din echipa.

Intr-o postare pe blogul companiei BetterUp, Ducele de Sussex a explicat de ce a ales sa lucreze in acest domeniu cu peste 2.000 de specialisti care lucreaza in Statele Unite pentru organizatii si companii precum Hilton Worldwide, Chevron, NASA si Salesforce Ventures.

Print si angajat

„Obiectivul meu este sa ridic dezbaterile esentiale despre sanatatea mintala, sa creez comunitati de sustinere si intelegere si sa patronez un mediu pentru discutiile sincere si vulnerabile. Iar speranta mea este sa ajut oamenii sa-si dezvolte forta, rezistenta si increderea”, a scris Harry.

„Cred cu tarie ca prin concentrarea si prioritizarea starii noastre mentale putem debloca potentialul si oportunitatile pe care nu am crezut niciodata ca le detinem in interiorul nostru. Este o stare a mintii. Toti o avem in noi”, a adaugat el.

„Sa fii in armonie cu mintea ta si sa ai o structura de sprijin in jurul tau sunt lucruri esentiale pentru a-ti gasi varful de forma. Ceea ce am invatat in viata mea este puterea de a transforma durerea intr-un act de curaj”, a mai scris Harry.

„In deceniul petrecut in armata am invatat ca nu trebuie sa ne construim doar o rezilienta fizica, ci si una mentala. Iar in anii care au trecut de atunci, viziunea mea despre ceea ce inseamna rezilienta si despre cum o putem cladi mi-a fost conturata de mii de oameni si experti pe care am avut norocul sa ii intalnesc si sa invat de la ei”, a explicat ducele.

BetterUp este prima platforma de invatare pentru dispozitivele mobile prin care angajatii pot lua legatura cu specialisti in coaching, consiliere si mentorat, prin intermediul apelurilor telefonice, mesaje scrise sau sesiuni video.

Harry a dezvaluit ca a luat legatura cu un specialist de la BetterUp inainte de a prelua oficial postul: „Am discutat cu un coach grozav care mi-a dat sfaturi foarte bune si o noua perspectiva. Si pentru ca noi credem in puterea formei noastre mentale, toata echipa de la Archewell (ONG din Beverly Hills fondat in 2020 de Printul Harry, n.r.) are acces la coaching BetterUp.”

Cum arata fisa postului lui Harry

In noul sau rol, Harry va pleda public pentru sustinerea sanatatii mentale, va ghida misiunea si impactul companiei BetterUp, va lucra la strategiile de produs si va ajuta la extinderea comunitatii globale de specialisti si membri. Cand calatoriile vor fi sigure, printul va merge ocazional la sediul companiei din San Francisco.

„Suntem insufletiti de modelul sau de inspiratie si de impact prin actiune”, a scris intr-un comunicat Alexi Robichaux, CEO-ul companiei, care l-a cunoscut pe Harry printr-un prieten comun.

„Ca un veritabil cetatean al lumii, el si-a dedicat viata pentru a atrage atentia la nevoile diverse ale oamenilor de pretutindeni si a pledat pentru initiativele in sprijinul sanatatii mintale: de la fondarea Jocurilor Invinctus, o platforma pentru personalul din armata care foloseste sportul ca parte a reabilitarii psihologice si mintale, pana la lansarea Sentebale, care sprijina sanatatea mintala si starea de bine a tinerilor afectati de HIV in Lesotho si Botswana”, a continuat Robichaux.

Printul Harry a vorbit cu fratele si tatal sau dupa interviul dur cu Oprah

Potrivit ziarului The Wall Street Journal, Printul Harry nu va avea subordonati si nu va raporta unui superior. Totodata, el va participa la orice tip de sedinte si la evenimentele speciale ale companiei.

Luna trecuta, BetterUp a strans donatii in valoare de 125 de milioane de dolari, rezultat care a crescut la peste 1,73 miliarde de dolari valoarea companiei fondate in 2013.

Foto: Instagram/@sussexroyal