Printul Harry si Meghan Markle nu participa la evenimentele de Craciun ale Familiei Regale. Motivul ar putea fi cartea Ducelui de Sussex

1

Printul Harry si Meghan Markle vor refuza invitatiile din acest an pentru evenimentele de Craciun din Marea Britanie. Se pare ca motivul ar avea legatura cu lansarea cartii autobiografice a Ducelui de Sussex, insa adevarul este mai profund decat atat.

Printul Harry nu se va intoarce in Marea Britanie pentru a petrece Craciunul alaturi de familia sa, dupa moartea reginei. Se spune ca relatiile dintre cuplu si familia regala sunt extren de reci, in contextul in care Harry urmeaza sa lanseze o carte, intitulata „Spare” („De rezerva”).

Surse apropiate cuplului au declarat pentru The Mirror ca relatiile dintre Harry si Meghan si restul familiei regale sunt „aproape la pamant” si ar putea refuza invitatia de a petrece perioada festiva in Marea Britanie.

Informatiile au aparut in presa britanica in contextul in care Regele Charles a fost anuntat ca fiind noul sef ceremonial al Marinei Regale, rol detinut anterior de fiul sau, Printul Harry.

Printul fusese numit capitan general de catre bunica sa, regina Elisabeta, in 2017, in urma deciziei ducelui de Edinburgh de a se retrage din viata publica.

Cati bani va castiga Printul Harry pentru ca isi publica memoriile

Cand se va lansa cartea cu memoriile printului Harry

Ducele de Sussex a anuntat ca va lansa o carte la inceputul anului 2023, pe 10 ianuarie.

Prezentata ca o lucrare de „onestitate cruda si fara menajamente” , controversata carte se va numi Spare – o referire la pozitia sa de frate mai mic, in umbra mostenitorului tronului.

Conform publicatiei The Mirror, o sursa din interiorul familiei a declarat ca aceasta carte ar putea insemna sfarsitul oricaror eforturi de reconciliere: „Aceasta carte ar putea insemna sfarsitul oricarei relatii pe care Harry vrea sa o aiba cu familia sa, este disperat de trist” .

O data initiala de lansare fusese fixata pentru sfarsitul anului 2022 pentru a profita de piata profitabila a Craciunului, dar cartea nu va ajunge pe rafturi decat la 10 ianuarie – se spune ca ar fi in semn de respect dupa moartea reginei si, se zvoneste, din cauza unor modificari de ultim moment cerute de duce.

Este posibil ca si acesta sa fie motivul pentru care Printul Harry si Meghan Markle nu vor participa la evenimentele de Craciun organizate de Familia Regala. Insa, cu siguranta, nu este singurul motiv, intrucat ei si anul trecut au refuzat invitatia familiei britanice.

Un purtator de cuvant al regelui a refuzat sa comenteze cartea. Conform informatiilor din presa britanica, Casa Regala a fost deja avertizata ca aceasta carte de 416 pagini este o critica puternica si ca s-ar teme de ea.

Familia regala este ingrijorata de biografia printului Harry: „Este o bomba cu ceas”

Printul Harry si Meghan Markle, tot mai indepartati de familia regala

Autorul britanic Nile Gardiner, un sustinator al familiei regale, sustine ca lansarea cartii „Spare” a Printului Harry va produce o ruptura majora in cadrul Casei Regale Britanice.

„Tonul cartii, bazat pe titlu, pare a fi foarte intunecat. Ar putea fi echivalentul editorial al unei grenade aruncate in Palatul Buckingham. Aceasta carte nu are niciun scop constructiv. Consecintele pe termen lung pentru monarhie sunt foarte daunatoare. Impactul asupra pozitiei lui Harry si Meghan in cadrul Familiei Regale va fi catastrofal. Ei isi vor pierde titlurile regale daca vor exista atacuri in aceasta carte”, a declarat Nile Gardiner, conform publicatiei Express.

In martie 2021, Harry si Meghan au sustinut un interviu bomba cu Oprah Winfrey – la aproximativ un an dupa ce au renuntat la rolurile lor de membri activi ai familiei regale.

In timpul interviului, ducele si ducesa de Sussex au afirmat ca au existat „mai multe conversatii” in cadrul Familiei Regale despre nuanta pielii bebelusului lor, Archie, care urma sa se nasca.

Cum s-au schimbat Meghan Markle si Printul Harry dupa nasterea lui Archie

Printul William a sarit rapid in apararea monarhiei, iar ulterior a subliniat: „Noi nu suntem o familie rasista”.

Foto: Getty Images