Regina Elisabeta a II-a a anulat Craciunul la Sandringham din cauza cresterii numarului de cazuri de Covid-19

1
De Maria Constantin
24 dec. 2021

Este al doilea an consecutiv in care, din cauza pandemiei, suverana Marii Britanii este nevoita sa anuleze plecarea la Norfolk.

Regina Elisabeta a II-a a anulat traditionala petrecere a Craciunului la Sandringham, Norfolk, din cauza cresterii numarului de cazuri de Covid-19 provocate de varianta Omicron.

Palatul Buckingham a anuntat ca ea va ramane la castelul Windsor, alaturi de membrii familiei regale, relateaza Harper Bazaar.

Suverana Marii Britanii a petrecut si anul trecut Craciunul la Windsor.

Al doilea Craciun altfel

O sursa din cadrul familiei regale a spus ca decizia a fost luata dupa o „analiza atenta” si „reflecta o abordare precauta”.

In urma cu o saptamana, Palatul Buckingham a anuntat ca si traditionalul pranz cu familia de dinaintea Craciunului a fost anulat. Decizia a fost luata, de asemenea, din cauza inmultirii cazurilor de COVID-19.

Desi regina a anulat traditionala reunire a familiei la resedinta de la Norfolk, mai multi membri ai familiei o vor vizita de sarbatori, cu respectarea recomandarilor si restrictiilor impuse de pandemie. Deocamdata nu se stie ce membri ai familiei regale o vor vizita pe Elisabeta a II-a la Windsor.

O traditie afectata de pandemie

Conform traditiei casei regale britanice, membrii familiei se reuneau in fiecare an la Sandringham, unde in dimineata primei zile de Craciun mergeau la slujba de la biserica, apoi luau masa la proprietatea reginei.

Sustinatorii monarhiei obisnuiau sa mearga acolo pentru a-i vedea pe Printul William si Kate Middleton, precum si pe copiii lor, in timpul slujbei. Si Printul Harry si Meghan Markle au participat la acest „ritual” in ultimii ani, noteaza publicatia citata.

Motivul pentru care Regina Angliei nu mai merge singura la evenimente

Pentru Regina Elisabeta a II-a acesta va fi primul Craciun petrecut fara regretatul ei sot, Printul Philip, care a murit in luna aprilie, la varsta de 99 de ani.

Infectarile cu Omicron au explodat in Marea Britanie

Rata infectarii cu COVID-19 a crescut rapid in Marea Britanie dupa descoperirea variantei foarte contagioase Omicron. Mai multi experti britanici au cerut impunerea unor masuri restrictive care sa contribuie la evitarea suprasolicitarii sistemului sanitar britanic.

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat stare de urgenta in capitala Marii Britanii, pentru prima data din luna ianuarie pana acum.

Foto: Instagram/@theroyalfamily