Un mulaj cu mana Printesei Diana in marime naturala va fi scos la vanzare. Suma de la care incepe licitatia este imensa

1
De Cristiana Astefanoaiei
10 nov. 2022

O piesa extrem de rara, daca nu chiar unica, va fi scoasa la vanzare, marti, 8 noiembrie 2022. Mulajul reprezinta mana Printesei Diana in marime naturala.

Printesa Diana si viata sa continua sa starneasca curiozitatea si admiratia, chiar si dupa 25 de ani de la moartea ei tragica.

Un mulaj din ghips cu mana Printesei Diana, pe care poarta chiar si verigheta, va fi scos la vanzare.

Mulajul mainii stangi a fostei Printese de Wales va fi vandut pentru o suma estimata la 40.000 de lire sterline in cadrul unei licitatii viitoare.

Mulajul cu mana Printesei Diana este unic

Opera va fi scoasa la licitatie la Reeman Dansie din Essex, in cadrul „Royalty, Fine Art and Antiques Sale”.

Secretul din spatele pantofilor purtati de Printesa Diana in ziua nuntii

Realizat de renumitul sculptor croat Oscar Nemon inainte de moartea sa in 1985, mulajul de 24 de centimetri lungime este „extrem de rar” si „unic”, potrivit informatiilor furnizate de casa de licitatii.

Mulaj din ghips al mainii stangi a Printesei Diana. Sursa: reemandansie.com

Mulaj din ghips al mainii stangi a Printesei Diana. Sursa: reemandansie.com

„Se crede ca acesta este un mulaj unic al mainii printesei Diana, realizat in timpul vietii sale cu permisiunea si cooperarea ei evidenta si, prin urmare, este de o mare importanta si raritate”, a precizat casa de licitatii pe site-ul sau oficial.

Printesa Diana planuia sa se mute in America fara William si Harry pentru a-i „salva” de atentia presei, sustine fostul ei bodyguard

Procesul de realizare a acestui mulaj presupune plasarea mainii intr-o baie de silicon lichid, care este apoi intarita pentru a crea o matrita din care se face mulajul in ghips de Paris.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @dianaisperfect97

O licitatie speciala

Obiectele care au apartinut sau care au legatura cu Printesa Diana starnesc un mare interes, de fiecare data.

Neil Sean, jurnalist si expert regal, a explicat, intr-un filmulet pe YouTube, de ce este special mulajul realizat dupa mana Printesei Diana.

Oscar Nemon, un cunoscut sculptor croat, a creat matrita chiar inainte de a se stinge din viata, in 1985.

Se pare ca printesa inimilor, Diana, ar fi fost ultima care s-a asezat pe scaunul artistului. Mulajul a fost realizat in timpul sedintelor printesei Diana cu Oscar Nemon – care lucra la bustul ei chiar inainte de a muri. Totul s-a desfasurat la atelierul sau din Palatul St James.

Printesa Diana a prezis cu doi ani inainte accidentul de masina in care si-a pierdut viata

Oscar Nemon realizase sculpturi ale altor membri ai familiei regale britanice, printre care ale Elisabeta a II-a, regina mama si ale printului Philip.

Pe mulaj se observa si forma verighetei pe care Diana o purta la momentul realizarii.

In cadrul aceleiasi licitatii, la Reeman Dansie, va fi pus la vanzare si mulajul din ghips al mainii drepte a lui Winston Churchill. In cazul acestuia, se asteapta sa ajunga la un pret cuprins intre 5.000 si 7.000 de lire sterline.

Casa de licitatii i-a numit pe cei doi oameni eminenti ca fiind „doua dintre cele mai faimoase figuri ale secolului XX”.

„Este un sentiment uimitor sa poti tine in mana doua dintre cele mai faimoase si influente figuri britanice ale secolului XX”, a declarat James Grinter, specialist in domeniul regalitatii, in cadrul Reeman Dansie.

Familia regala nu a facut nicio declaratie in legatura cu aceasta licitatie.

Foto: Getty Images