prietenie pe facebook femeie in pat telefon

Cand in viata reala nu numai ca nu mai suntem prietene, dar nici macar iubite ale unui barbat, ce facem in viata virtuala? Mentinem o prietenie pe Facebook? Friend sau unfriend? Tentatia e atat de mare incat avem nevoie de motive serioase ca sa nu cedam!

Fie ca se lupta din greu cu pornirea de a mentine active notificarile de pe contul de Facebook al fostului iubit, fie ca doar vor sa mai afle din cand in cand ce mai face, pe unde se mai plimba ori in ce relatii se mai afla marea dragoste din liceu, femeile isi urmaresc fostii pe pagina de socializare. Asadar, merita sa mentii o relatie de prietenie pe Facebook cu fostul iubit?

E foarte important sa nu te transformi intr-un Sherlock Holmes al Facebook-ului

Prietenie pe Facebook cu fostul. E normal?

Multi ar vrea sa te faca sa crezi ca acest micut secret al spionajului pe Facebook are efecte nocive asupra sanatatii tale si in acest scop vin cu dovezi stiintifice, pentru ca, nu-i asa, stiinta le stie pe toate.

Ei, nu. Site-ul Yourtango.com citeaza un studiu la care au participat peste 400 de utilizatori de Facebook si ale carui concluzii arata ca persoanele care continua sa se arate interesate in mod constant de ceea ce fac fostii pe retelele de socializare au o personalitate slaba.
Insa acest studiu, publicat de PubMed, are un mesaj mult mai nuantat.

“Contrar asteptarilor, persoanele care raman prietene pe Facebook cu fostii parteneri sunt dominate de mai putine sentimente negative, de dorinta sexuala si nu-si mai doresc reinnodarea relatiei cu acela de care s-au despartit. Situatia este total opusa in cazul celor care incheie orice legatura virtuala cu fostul. Aici nu mai e niciun dubiu intre Friend sau Unfriend”, scriu autorii studiului.

Prietenie pe Facebook – Cum se transforma Adonis intr-un banal

Deci, daca nu ii dai “Unfriend” fostului, inseamna ca te ajuti singura sa treci mai usor peste esecul relatiei voastre si peste despartire? Specialistii in relatii spun ca daca vezi zilnic statusurile fostului partener, vei ajunge sa te obinuiesti si vei renunta sa-ti romantezi trecutul. De asemenea, te poate ajuta sa iti dai seama ca fostul este o persoana normala, nu vreun Adonis ori guru al sexului.

Studiul despre prietenie pe Facebook a mai scos in evidenta un aspect deosebit de important: “Persoanele care raman agatate virtual de fostii parteneri sunt mai predipuse sa iasa din nou cu acestia la intalnire si chiar sa se impace, daca nu se opresc si continua pana la obsesie spionajul virtual”.

O prietenie pe Facebook, o lama cu doua taisuri

In concluzie, analistii comportamentali si expertii in relatii spun ca mentinerea unei relatii de prietenie pe Facebook cu fostul partener este ca o lama cu doua taisuri. Exista atat pericolul de a deveni obsesiva in ceea ce-l priveste si de a face din lectura paginii lui virtuale un ritual, dar si sansa de “a rupe mai repede pisica” si de a-l uita incet si mai putin dureros.

Dar daca a trecut mult timp de cand te-ai despartit de el si continui sa-ti bei cafeaua dimineata si sa-i analizezi pagina de Facebook, atunci ar fi mai bine sa apesi “Unfriend”. Pentru binele tau.