meditatie la metrou femeie

Decat sa-ti pierzi vremea pe Facebook cat stai in metrou, profita de acest timp mort si fa o scurta meditatie in metrou! Tot ce trebuie sa faci este sa-ti indrepti atentia asupra propriului corp si sa-l simti.

Fa meditatie in metrou cand nu este foarte aglomerat. Altfel, oamenii din jur te pot deranja foarte usor. E important si sa-ti pastrezi un anume nivel de constienta, pentru ca nu vrei sa te trezesti fara portofel sau telefon!

Si nu te speria! Nu trebuie sa stai in vreo pozitie complicata cat meditezi. Postura lotus e doar pentru acasa sau pentru sesiunile de meditatie in grup! In cazul de fata, poti face meditatie stand in picioare.

Meditatie in metrou prin scanarea corpului

Sedinta presupune o scurta o scurta scanare a corpului si observarea senzatiilor vizavi de miscarea metroului. Nu trebuie sa fii specialista ca sa reusesti aceasta meditatie! Iata ce presupune pas cu pas:

1. Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si gaseste-ti un echilibru ca sa nu te destabilizezi la fiecare curba sau oprire a metroului. Tine-te de o bara daca stii ca iti pierzi echilibrul repede.

2. Da-ti umerii putin inapoi si ridica-ti barbia, adoptand o postura increzatoare. Micsoreaza-ti privirea uitandu-te pe fereastra sau intr-o directie neutra. Nu te uita la alti oameni. Nu inchide ochii de tot pentru ca e important sa fii totusi alerta.

Daca nu reusesti sa te concentrezi, poti asculta muzica, la un volum mic!

3. Dupa ce te-ai acomodat cu pozitia, indreapta-ti atentia asupra senzatiilor pe care le simti in corp, in timp ce metroul se misca. Acorda atentie, in special, picioarelor. Observa cum ti se incordeaza muschii si cum se relaxeaza pentru a-ti putea mentine echilibrul in timp ce metroul accelereaza si incetineste.

4. Incepe sa observi cum corpul ti se misca in timp ce metroul ia curbele sau incepe sa franeze. Continua sa faci acest exercitiu, urcand de la picioare, spre partea superioara a corpului. Cum iti simti muschii spatelui, mainile, gatul?

5. Continua aceasta meditatie pe toata durata calatoriei, dar fii constienta de opririle trenului in statie, ca sa nu pierzi coborarea! Cand se apropie statia la care trebuie sa cobori, deschide ochii larg, scutura-ti putin picioarele si mainile si reintra in rutina obisnuita.

Foto: Guliver