Barbatii nu sunt atrasi de femeile inteligente. Decat daca sunt atractive

Barbatii nu sunt atrasi de femeile inteligente, decat daca sunt atractive – este o afirmatie care ridica multe semne de intrebare, scrie dailymail.co.uk. Cercetatorii sugereaza ca atunci cand vine vorba de alegerea unui partener romantic, oamenii au tendinta sa nu fie atrasi de inteligenta unei persoane, iar barbatii pot trece peste acest aspect atunci cand o femeie arata bine. 

Desi barbatii nu sunt atrasi de femeile inteligente, exista cateva exceptii, in care acestia pun accent si pe nivelul de inteligenta al unei femei, iar un exemplu care sustine aceasta teorie este cazul relatiei dintre celebrul actor american George Clooney si sotia sa, Amal, de profesie avocat.

De ce barbatii nu sunt atrasi de femeile inteligente

Oamenii de stiinta de la Scoala de Economie din Varsovia, Polonia, au analizat rezultatele a peste 4.000 de intalniri rapide, in cadrul carora au participat 560 de persoane. Acestea au avut la dispozitie patru minute sa schimbe cateva idei si sa se cunoasca.

Participantii, studenti la Universitatea Columbia din New York, au fost rugati apoi sa se analizeze reciproc in ceea ce priveste atractivitatea si nivelul de inteligenta. Femeile au fost atrase in mod egal atat de barbatii inteligenti, cat si de cei care arata bine. In schimb, barbatii au ajuns la concluzia ca o intalnire perfecta este mult mai greu de identificat si explicat.

Barbatii pun mai mult accent pe aspectul fizic, dar femeile cu un nivel ridicat de inteligenta au reusit sa iasa in evidenta.

Cu toate acestea, in urma rezultatelor, specialistii au ajuns la concluzia ca nivelul de inteligenta al unei femei nu este bine vazut. Adica, barbatii au tendinta sa se multumeasca cu mai putin decat sa aiba ceva in plus. Cu alte cuvinte, o femeie inteligenta devine mai interesanta in momentul in care este atractiva, conform studiului.

Studiul, publicat in glosarul “Personalitate si diferente individuale”, prevede ca, in timp ce cauta parteneri, femeile nu exclud barbatii care arata mai putin bine. Chiar si acei barbati care nu sunt considerati deloc atractivi au fost perceputi destul de bine de catre femei, mai ales daca acei barbati sunt inteligenti.

Barbatii au o alta abordare

Barbatii au o alta abordare atunci cand vine vorba de sexul opus, ceea ce inseamna ca sunt atrasi mai mult de femeile care arata bine. Porivit oamenilor de stiinta, femeile inteligente sunt vazute bine in societate in momentul in care reusesc sa atraga si din punct de vedere fizic.

Pauline Brown, expert in relatii, spune ca acest studiu se potriveste cu ceea ce a observat si auzit de-a lungul timpului. “Femeile, desi invata la scoli de elita si reusesc sa termine studiile cu brio, au tendinta sa isi ascunda aceste calitati si sa lase impresia ca sunt mai putin inteligente, doar pentru a atrage atentia barbatilor asupra lor”.

“O femeie desteapta poate face un barbat sa se simta nesigur, el ar putea sa se intrebe daca isi poate pastra interesul fata de ea din moment ce aceasta reuseste sa dea dovada de un nivel de inteligenta mai mare sau daca are asteptari inalte”, au incheiat autorii studiului.

Daca ti-a placut sa citesti acest articol despre studiul conform caruia barbatii nu sunt atrasi de femeile inteligente, iata si un articol cu hobby-uri interesante care te fac mai inteligenta!

Foto: Guliver