Calitati ale barbatilor

Pentru femei, atractia nu tine de bani sau de modul in care arata un barbat, scrie psychologytoday.com. Sunt foarte multe calitati ale barbatilor pe care femeile le considera atragatoare, insa foarte multe dintre ele nu au nicio legatura cu ceea ce considera barbatii ca este important. 

Desi femeile sunt acuzate deseori ca intorc capul doar dupa acei barbati care castiga foarte multi bani, au succes in afaceri sau sunt foarte atragatori, foarte multe perceptii sunt eronate, iar multe calitati ale barbatilor, dar mai putin discutate, sunt mai importante.

Calitati ale barbatilor pe care femeile le considera atragatoare

1. Darul de a povesti

Foarte multe femei considera atragator un barbat care are acest dar de a povesti. In general, femeile sunt fascinate de barbatii care au o poveste, care au un sarm aparte si care sunt foarte bine informati. In plus, de-a lungul anilor, foarte multe studii au aratat cat de importanta este aceasta calitate pentru a determina daca un barbat este potrivit sau nu pentru o relatie de lunga durata. Foarte multe femei isi aleg partenerul in functie de modul in care acesta vorbeste cu ele, ceea ce inseamna ca povestile pe care acestia le spun trebuie sa fie captivante si cel putin interesante. Rezultatul acelor studii a scos la iveala faptul ca foarte multe femei doresc sa se implice intr-o relatie de lunga durata doar cu un barbat care are acest dar de a povesti. Un alt studiu a aratat ca barbatii care au acest dar au sanse mult mai mari sa se faca remarcati in societate si, implicit, sa fie considerati atragatori in ochii publicului feminin.

2. Umorul

Femeile gasesc atragator un barbat care are simtul umorului, asa ca aceasta calitate este foarte importanta. De ce? Pentru ca denota inteligenta si creativitate, ceea ce inseamna ca acel barbat poate asigura un trai vesel si relaxant care te ajuta sa treci peste momentele mai dificile. Un studiu la care au participat 400 de persoane (200 de femei si 200 de barbati), in care se avea in vedere capacitatea de a purta o conversatie inteligenta, dar intr-o nota umoristica, s-a dovedit ca umorul este o dovada de inteligenta, asa ca barbatii care au avut mai mult umor au avut sanse mai mari sa-si gaseasca o partenera. Cu toate acestea, nu s-a luat in calcul acel umor care presupune foarte multe glume cu tenta sexuala.

3. Altruismul

Pe locul trei pe lista cu calitati ale barbatilor se afla altruismul. Foarte multe studii au aratat ca femeile prefera barbatii generosi, mai ales atunci cand vine vorba despre relatii de lunga durata. Mai mult decat atat, s-a avut in vedere si posibilitatea ca femeile sa fie atrase mai mult de un barbat care arata bine, insa si aici rezultatele au fost in favoarea altruismului. Foarte multe femei au recunoscut ca sunt mai mult atrase de un barbat care se implica in foarte multe activitati sociale sau proiecte de caritate, pentru ca aceste actiuni denota un caracter sensibil. Cu toate acestea, altruismul s-a dovedit o calitate importanta doar in cazul relatiilor de lunga durata.

Daca ti-a placut acest articol, iti propun sa citesti si articolul cu gesturi care-l indeparteaza de tine. Ce greseli faci in relatie.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver