Numarul de parteneri sexuali de care ai nevoie intr-un an ca sa fii fericita.

Sexul nu mai inseamna de mult doar reproducere. O facem de placere, pentru ca ne face sa ne simtim bine. Dar care e numarul de parteneri sexuali necesari intr-un an ca sa fii fericita?

In anii ’20, a fost adus pentru prima data in discutie efectul Coolidge, denumire data de o anecdota din 1920, cand presedintele SUA Calvin Coolidge si sotia sa au vizitat o ferma de gaini. Prima care a mers la ferma a fost sotia presedintelui, care a observat cum cocosii se imperecheau foarte des. Ea l-a intrebat pe un angajat al fermei cat de des se imperecheaza cocosul, iar raspunsul a fost ca de zeci de ori pe zi. Atunci, ea i-a spus angajatului sa-l anunte acest lucru si pe presedinte cand va veni in vizita. Cand Calvin Coolidge a ajuns si el la ferma, a fost anuntat de frecventa cu care se imperecheaza cocosul. Iar el a intrebat: “Cu aceeasi gaina de fiecare data?”. “Nu, domnule presedinte, cu o gaina diferita de fiecare data!”. “Sa-i transmiteti acest lucru Primei Doamne!”, a mai spus presedintele de atunci al SUA.

Astfel a luat nastere efectul Coolidge: fenomen observat la multe specii de mamifere, dar si la om, prin care masculii manifesta mai mult interes sexual in cazul unui nou partener. Mai multe studii au aratat ca efectul Coolidge se aplica mai mult in cazul sobolanilor si hamsterilor.

Care e numarul de parteneri sexuali necesari intr-un an

Dar ce se intampla cu oamenii cand vine vorba de numarul de parteneri sexuali necesari pentru a aduce fericirea? Sunt doua aspecte ale problemei: unul tine de evolutie si de supravietuirea celui mai adaptat, celalalt – de sanatatea psihica si de evolutia speciei in vremuri moderne. Poate ca, biologic, am fi supusi efectului Coolidge, ca sa ne reproducem. Dar studiile recente arata altceva.

O echipa de cercetatori a studiat numarul de parteneri sexuali de care o persoana are nevoie intr-un an ca sa fie fericita, examinand 16.000 de americani, noteaza Mindbodygreen.com. S-a dovedit ca numarul de parteneri sexuali necesar ca sa maximizeze nivelul de fericire este… UNUL!

Potrivit cercetarii, un singur partener sexual este ideal pe durata celor 365 de zile dintr-un an, ca sa te faca fericita. Unul e mai bun decat doi sau 200.

Asadar, exista o multime de beneficii ale relatiilor si ale dezmierdarilor in cuplu. In ciuda a ceea ce multi domni ar putea afirma, mai multi parteneri sexuali nu inseamna mai multa fericire.

FOTO: Guliver

Citeste si: Monogamia. Exista avantaje in fidelitate?