Ce e bine sa stii despre iubitul tau. Si ce nu trebuie!

Ce e bine sa stii despre iubitul tau? Totul? E nevoie sa ramana si lucruri nespuse? In timp ce unele trebuie stiute de la inceput sau cand relatia devine mai serioasa, altele trebuie sa ramana secrete. Altfel, pot dauna relatiei.

Cand intri intr-o relatie cu cineva, esti tentata sa descoperi totul despre el. E firesc sa stii sa impartasesti cu el cele mai importante lucruri din viata ta si sa iti doresti ca el sa faca la fel. Dar chiar ai nevoie de toate detaliile? Chiar e bine sa stii totul? Terapeutii de cuplu sunt de parere ca exista si lucruri care e bine sa ramana nespuse, noteaza Thelist.com. Afla ce e bine sa stii despre iubitul tau si ce e mai bine sa ramana secret.

Ce e bine sa stii despre iubitul tau

1 Ce simte despre tine

Nimeni nu vrea sa se joace de-a ghicitul in propria relatie de cuplu. E important sa va lasati spatiu suficient, ca sa va dati seama ce simtiti unul pentru altul. Odata ce deveniti un cuplu stabil, ar fi bine sa veti o discutie din care sa va dati seama cum stau lucrurile intre voi.

Nu trebuie sa fie un secret ce simte pentru partenerul tau. Nu trebuie sa te simti nesigura, si nici el. De asemenea, e bine sa stii si ce nu ii place la tine.

Atentie! Daca simti mereu nevoia sa primesti complimente de la partenerul tau, e posibil sa te simti nesigura. In acest caz, incearca sa afli de ce te simti asa, ca sa nu mai ai nevoie de validare din partea altora.

2 Ce face cand nu sunteti impreuna

Pentru ca aveti o relatie, e rezonabil sa presupui ca te va informa in legatura cu activitatile importante pe care le are cand nu sunteti impreuna. La fel si in cazul tau. Daca alergi pana tarziu, e bine sa il anunti. E o chestiune de respect. Desigur, nu trebuie sa primesti un raport cu fiecare miscare pe care o face iubitul tau cand nu sunteti impreuna. Atat timp cat aveti o relatie asumata si respectuoasa, nu ar trebui sa te temi si sa-l verifici la fiecare zece minute.

Daca simti nevoia sa il verifici mereu, mai bine poarta cu el o discutie despre ce te face sa te simti nesigura.

3 Viziunea lui asupra viitorului

Ce e bine sa stii despre iubitul tau? Cum vede el viitorul! Mai ales daca vrei sa iti construiesti viata alaturi de el! Ar trebui sa stii unde vrea sa traiasca si cum viseaza sa isi petreaca restul vietii. Daca nu sunteti perfect de acord, nu iti face griji! Unele compromisuri se pot face, daca va doriti amandoi.

Nu presupune ca partenerul tau vrea copii! Daca spune ca nu vrea, crede si respecta-i dorinta! Nu nascoci un plan ca sa-l faci sa se razgandeasca! Probabil ca nu va functiona.

4 Relatiile anterioare importante

Nu trebuie sa iti faca o lista cu toate femeile cu care a fost, dar merita sa povestiti putin despre relatiile voastre anterioare importante. De ce e bine sa stii despre iubitul tau cum a fost in trecut? Pentru ca iti poti da seama cum s-a comportat, poti afla ce rol a avut el in despartiri sau daca mai are sentimente pentru altcineva.

5 Cum isi gestioneaza banii

Banii nu sunt cei mai importanti, dar pot sa creeze o multime de probleme. E important cum va gestionati banii, mai ales daca o sa locuiti impreuna. Ar fi bine sa te lamuresti inainte ca relatia sa devina prea serioasa, pentru ca, altfel, risti sa iti asumi datorii mai vechi de-ale lui!

6 Probleme medicale

Oricand poate aparea ceva neprevazut, dar e bine ca despre problemele medicale pe care deja le aveti sa fiti sinceri de la inceput. Felul in care gestionati aceasta discutie poate sa influenteze nivelul de incredere dintre voi.

7 Daca se vede alaturi de tine pe viitor

E bine sa stii daca si el e dispus sa isi asume relatia in care va aflati. De aceea, nu ar fi rau sa vorbiti despre asta si sa afli daca a avut, in trecut, probleme de asumare a responsabilitatii. Daca el nu e capabil sa faca din relatia voastra o prioritate, probabil ca e mai bine sa nu iti pierzi vremea.

Ce e mai bine sa NU stii despre partenerul tau

1 Istoricul lui familial dramatic

Ce e bine sa stii despre iubitul tau? In mod sigur, nu totul! Chiar daca nu vrei sa sapi prea mult in istoria familiei lui, ai dreptul sa intelegi unele lucruri, fie si numai ca sa stii pe cine si ce sa eviti. Daca el e insa reticent in a-ti povesti prea multe, respecta-i dorinta.

2 Ce simte in legatura cu mama ta

Stii cum se spune, “nu poti sa-ti alegi familia”. E posibil ca partenerul tau sa nu o placa prea mult pe mama ta, dar sa fie destul de cordial in relatia cu ea. Nu intra prea mult in directia asta.

3 Partenerul sexual preferat

In general, oamenii sunt extrem de curiosi sa stie care dintre fostii parteneri sexuali ai iubitului/iubitei a fost preferatul lui/ei. In general, raspunsul duce la si mai multe intrebari. Cu cat stii mai multe, cu atat te vei tortura mai tare. Nu poti sa schimbi nimic, asa ca totul va fi o mare pierdere de energie. Mai bine te concentrezi asupra prezentului.

4 Fiecare greseala pe care a facut-o vreodata

A fost concediat vreodata pentru ca a facut lucruri suspecte? A jucat la casino si a pierdut multi bani in trecut? Sunt lucruri despre care e bine sa stii. Pe de alta parte, nu trebuie sa stii toate greselile marunte, pentru ca toti facem greseli peste care e bine sa trecem. Nu folosi niciodata impotriva lui greselile din trecut!

5 Ce face in tot timpul lui liber

Chiar daca sunteti parteneri, fiecare are nevoie diferite. Nu trebuie sa iti spuna detaliat ce face cand iese cu baietii.

Cand petreceti impreuna foarte mult timp, e usor sa uitati ca fiecare dintre voi are nevoie de intimitate. Daca tu nu vrei sa ii divulgi fiecare detaliu din viata ta de zi cu zi, nu te astepta ca el sa o faca! Concentrati-va pe cresterea relatiei voastre, pe construirea increderii si bucuria calatoriei voastre impreuna prin viata!

FOTO: Guliver

Citeste si: Increderea in relatie – cum se naste, cum se pastreaza.