casatorita si nefericita sau divortata si fericita

Cuplurile casatorite care incep viata lor impreuna deja isi imagineaza fericirea si intimitatea de care vor avea parte in viitor. Cu toate acestea, atunci cand fericirea s-a diminuat, pasiunea nu mai e ca odinioara, multe cupluri iau in calcul varianta despartirii. Iar astazi vom dezbate daca e atat de rau sa fii divortata sau e mai bine sa fii nefericita si casatorita, sperand ca lucrurile se vor remedia la un moment dat.

Pe masura ce contempla alegerile lor, oamenii se pot intreba daca nu e mai bine sa ramana captivi intr-o casnicie nefericita de dragul copiilor sau pentru ca se tem de singuratate.

De ce divortul poate fi mai bun decat o casnicie nefericita

Viata este prea scumpa pentru a o consuma chinuindu-te si chinuindu-l pe cel de langa tine.

Avand in vedere posibilitatea de a alege intre certitudinea de nefericire (intr-un mariaj disfunctional) si posibilitatea de fericire (singura sau intr-o alta relatie), varianta inlocuirii este clar una mai buna.

Daca ramai intr-o casnicie care te face nefericita le vei transmite si copiilor tai aceasta stare.

Divortul, ca si casatoria, n-ar trebui sa fie o decizie pe care o iei impulsiv, cu usurinta. Dar atunci cand o casatorie a ajuns in punctul in care nu mai exista nicio zi buna, atunci divortul este raul cel mai mic.

Multe cupluri cred ca un mariaj, oricum ar fi el, e mult mai bun pentru copiii lor decat divortul, ei cred ca divortul ii va afecta pe cei mici. Cu toate acestea, dovezile arata ca un copil sufera mai mult atunci cand este expus la certurile parintilor. Aceasta expunere ii poate face pe copii sa dezvolte o stima de sine scazuta si chiar sa sufere de depresie cronica mai tarziu.

O casnicie nefericita: ce impact poate avea asupra copiilor

Ce pot face parintii? Isi pot ajuta de fapt copiii, alegand calea unui divort in loc sa ramana intr- casnicie nefericita. Atunci cand parintii divorteaza, ei se pot concentra mai bine asupra cresterii lor si pot fi mai linistiti. Divortul poate elimina emotiile daunatoare care afectau in trecut armonia din familia lor.

Oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu este sigur sau practic sa ramana intr-un mariaj nefericit, care este, de asemenea, marcat de abuzuri. Cand isi expun copiii la violenta, fie ca este vorba de cuvinte sau actiuni violente, copiii vor invata si vor imita comportamentul daunator in viitor.

In cazul in care doresc cu adevarat sa protejeze viitorul copiilor lor, oamenii ar trebui sa ia in considerare varianta unui divort in loc sa se chinuie sa stea intr-o casnicie care nu le aduce fericirea. Cu aceasta ocazie vor afla ca micutii lor pot inflori si fara ca parintii lor sa fie intr-un mariaj si nu vor fi in mod necesar lezati iremediabil de despartire. Acele persoane care au experimentat divorturi in trecutul lor au, de asemenea, o mai buna intelegere a modului in care trebuie sa procedeze cu propriile lor relatii in viitor.

Citeste si: „Sfaturi de la femei divortate. Tii cont de ele?”!

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto