Afla ce-si doresc femeile in pat

Un nou studiu raspunde la o intrebare veche: ce-si doresc femeile in pat? Care sunt factorii care ne imbunatatesc si ne strica viata sexuala? Rezultatele darama cateva stereotipuri si... le confirma pe altele. Iata care este adevarul.

Care este cel mai important ingredient pentru o partida de sex reusita? Ineditul experientei? Chimia fizica cu partenerul? Conteaza marimea? Stylist.co.uk citeaza un nou studiu potrivit caruia niciunul dintre factorii de mai sus nu este… punctul culminant pentru o experienta sexuala reusita. Femeile care au raspuns la studiu au declarat ca cea mai mare placere apare datorita conexiunii emotionale cu partenerul.

Realizatorii studiului si-au propus sa testeze cateva stereotipuri legate de ce-si doresc femeile intr-o relatie intima.

Stereotipuri daramate

Conceptii invechite precum ideea ca femeile nu sunt la fel de interesate de sex ca barbatii sau ca femeile au putine orgasme nu prea au legatura cu realitatea, potrivit celor care au participat la studiu. Din contra, majoritatea femeilor au marturisit ca si-ar dori sa aiba parte de si mai multa actiune atunci cand vine vorba de dormitor.

Trei sferturi dintre cele care si-au exprimat dorintele au spus ca ar prefera sa faca sex mai mult de trei ori pe saptamana. Iar un procent sanatos dintre acestea ar vrea peste sase momente pasionale pe saptamnana alaturi de partenerii lor.

De altfel, 73% dintre femeile care au raspuns la intrebari au spus ca reusesc sa aiba orgasm in timpul sexului, ceea ce contrazice ideea veche ca sexul frumos are probleme la acest capitol. Sau poate ca intre timp, partenerii comunica mai bine si isi spun mai des ce anume au nevoie unul de la celalalt.

In mod neasteptat, mai putin de un sfert dintre femei au considerat ca preludiul este o parte esentiala a vietii lor sexuale.

Ce stereotipuri sunt valabile?

Peste jumatate dintre femeile care au raspuns la intrebari au confirmat ca pentru ele, conexiunea emotionala este foarte importanta in dormitor. Mai mult, ele considera ca sexul intr-o relatie cu conexiune emotionala este placut, chiar daca nu ajung la orgasm.

Un alt stereotip care se tine in picioare este legat de stres si de impactul neplacut asupra vietii sexuale. Peste 80% dintre femei spun ca factorii externi le afecteaza dorinta de a face sex. Lipsa de sincronizare perceputa fata de partener este a doua cauza a pierderii apetitului.

Din pacate, 20% dintre femei nu se pot bucura de sex din cauza ca au o imagine negativa despre corpurile lor.

Pentru placere sporita, afla ce alimente au proprietati afrodisiace

Foto: iStock.