Cele mai bune momente intr-o relatie. Ce spun studiile

Potrivit studiilor, in momentul in care suntem implicati intr-o relatie si suntem fericiti creierul nostru secreta anumite substante chimice care ne creeaza o stare de bine, mai exact, este vorba despre o cantitate de endorfine. Acestea sunt produse si regularizate in mod natural in corp, iar asta se intampla atunci cand organismul functioneaza intr-un echilibru adecvat. Astfel, cele mai bune momente intr-o relatie sunt cele in care nu numai corpul, ci si mintea se relaxeaza. 

Practic, cercetatorii sunt de parere ca cele mai bune momente intr-o relatie sunt cele in care avem o stare constanta de bine, cand asociem fiecare experienta cu un sentiment pozitiv. Tot atunci cand ne simtit bine sistemul nervos produce si opioide, o grupa de substante chimice heterogene naturale si sintetice inrudite cu morfina, scrie yourtango.com.

Cele mai bune momente intr-o relatie

Oamenii de stiinta sustin ca aceste opioide transmit un semnal catre creier si ajuta la reglarea starilor si diminuarea anumitor dureri ce sunt resimtite in corp. Rasul functioneaza in acelasi fel, pentru ca acesta este rezultatul instinctului nostru de a ne simti bine si de a avea momente frumoase. Probabil ca ai observat la copii ca au momente de veselie isterica sau plans incontrolabil. Desi rasul si plansul par opuse, aceste emotii sunt produse de aceleasi sisteme ale corpului nostru. Inca de la o varsta frageda, scopul nostru este de a ne informa si de a ne forma o perceptie despre lumea din jurul nostru. Momentele petrecute intr-o relatie sau in familie, fata in fata, sunt o metoda de exprimare a modului in care ne simtim cu o alta persoana.

Pentru a ne forma un comportament sanatos, in primul rand, trebuie sa ne simtim in siguranta

De exemplu, atunci cand un copil si un parinte rad impreuna, acest lucru este o modalitate de reglare a nivelului de opioide, prin crearea unui sentiment placut. In mod surprinzator, intreaga energie care se manifesta in ambele organisme intareste tiparele emotionale existente. Rasul creeaza o stare de bine si ne ofrera un sentiment de siguranta.

Sistemul nostru nervos este in cautarea unor situatii noi, precum si in cautarea unui adapost (un loc in care ne simtim in siguranta). Daca in cazul animalelor este vorba despre cautarea hranei sau a unui loc de confort, in cazul oamenilor este vorba despre dorinta de a explora comportamentul altor persoane si de nevoia de a supravietui, iar toate aceste lucruri sunt posibile prin atingere, comunicare, ras si joc.

Potrivit cercetatorilor, rasetele isterice sunt un raspuns instinctiv neconditionat, care apare in conditii adecvate de mediu social.

Cand razi ai mai multa energie

Opioidele sunt produse de organism in momentul in care razi si te simti bine, iar acestea te ajuta sa ai mai multa energie si tin la distanta starile de anxietate sau depresie. Mai mult decat atat, cercetatorii sunt de parere ca noi, oamenii, suntem fiinte sociale, asa ca avem nevoie sa fim in preajma altor oameni, sa comunicam si sa ne simtim in siguranta. Asadar, cele mai bune momente intr-o relatie sunt cele in care razi cu iubitul tau si te simti bine. Nu-ti fie teama sa vorbesti deschis despre ceea ce simti, sa plangi sau sa razi. Toate aceste momente contribuie la sanatatea ta emotionala si te ajuta sa te simti bine.

Iata si un articol cu 7 semne pe care le are orice relatie sanatoasa de cuplu!

Foto: Guliver