Esti obsedata sa te logodesti? Ar putea sa te coste relatia!

Esti obsedata sa te logodesti? Suna urat, asa e, dar e posibil sa ti se intample chiar si tie, daca vezi ca toate fetele din jur au primit inelul mult dorit! Tu ce-ti doresti? Inelul sau un partener pentru toata viata?

Juliane Sunshinee e o tanara de douazeci si ceva de ani care scrie pentru Elitedaily.com. Ea marturiseste ca, intr-o dimineata, cand s-a trezit si s-a uitat pe Facebook, si-a dat seama ca toate fostele ei colege de liceu publicau fotografii sau mesaje care fie anuntau o logodna, fie erau despre ele si logodnicii lor. Si, atunci, a lovit-o obsesia ca trebuie sa se logodeasca!

Daca te confrunti cu situatii asemanatoare, cand toate fostele tale colege sau prietene pun poze cu inele si completeaza cu mesaje gen: “Am spus Da!”, e posibil sa te simti presata si sa devii si tu obsedata sa te logodesti. Juliane povesteste ca, la inceput, a fost furioasa si confuza si si-a pus multe intrebari despre relatia in care se afla. Mai ales ca ea si iubitul ei erau impreuna deja de sapte ani!

Cum ajungi sa fii obsedata sa te logodesti

Daca ai o relatie de durata si daca iti petreci aproape tot timpul liber cu iubitul, dar el nu apare cu inelul, e posibil sa te apuce paranoia si sa faci orice ca sa te ceara in casatorie. Cu alte cuvinte, devii obsedata sa te logodesti. Mai ales daca stii cupluri care s-au logodit dupa nici doi ani de relatie!

Daca devii obsedata sa te logodesti, risti sa analizezi fir cu fir relatia in care te afli si sa iti imaginezi ca partenerul tau nu vrea, de fapt, sa isi asume relatia cu tine. Si, cand gandurile incep sa te chinuie, ajungi sa il intrebi direct: noi cand o sa ne logodim? Poate la inceput vei fi mai subtila, aratandu-i pagini ale amicelor care s-au logodit deja. Apoi, poti ajunge chiar sa ii arati ce fel de inel iti doresti. Dar, daca vezi ca in continuare nu da niciun semn, risti sa il bati la cap ca vrei sa te ceara. De aici, lucrurile pot lua o turnura dificila, daca nu face ce ii spui!

Ce sa faci daca “Nu e momentul”

In cazul in care iubitul tau nu e pregatit pentru asta – si mai ales daca sesizeaza ca ai devenit obsedata sa te logodesti – va spune ca inca nu e momentul. Acesta este un punct de cotitura in relatie, pentru ca incepi sa te indoiesti de tot ce ti-a spus pana acum. Cel putin asa a fost in cazul lui Juliane Sunshinee: “Cand imi spunea ca ma iubeste inainte de culcare, ajunsesem sa nu mai cred. Am inceput sa caut articole despre ce motive ar putea avea sa nu ma vrea de sotie. Unele articole spuneau ca, daca nu da semne ca ar vrea sa se casatoreasca acum, e posibil sa nu vrea niciodata. In ciuda faptului ca tot ce citeam era irational, credeam fiecare cuvant. M-am panicat, simteam furie fata de iubitul meu si am ajuns sa ii spun ca vreau sa plece”.

Daca esti pe punctul de a face acelasi lucru, mai bine realizezi ca nu e in regula! Deloc! Pentru ca pui presiune pe iubitul tau si il fortezi sa faca un lucru pentru care inca nu e pregatit.

Daca simti ca devii obsedata sa te logodesti, mai intai intreaba-te de ce vrei atat de tare acest lucru si, mai ales, de ce acum? De ce conteaza asa mult de-odata? Si vei realiza ca vrei mai mult inelul decat vrei sa iti petreci tot restul vietii cu el. De ce? Pentru ca vrei sa fii in rand cu lumea si cu fostele colege de pe Facebook. Odata ce realizezi acest lucru, iti vei da seama ca inca esti foarte tanara pentru casatorie sau ca trebuie sa ai rabdare cu cel iubit si ca mai bine iti traiesti viata, impreuna cu iubitul tau, fara presiune.

Nu tine cont de ce fac cei din jur si nu te grabi cu o decizie care iti influenteaza intreaga viata!

FOTO: Guliver

Citeste si: Logodna. 4 lucruri pe care nimeni nu ti le spune.