Dragoste pe net

Probabil ca te-ai intrebat de foarte multe ori daca exista dragoste pe net, dar nu ai primit niciun raspuns oficial sau nu ai avut nicio certitudine ca este posibila. Ti s-a intamplat sa iti faci iluzii in momentul in care ai cunoscut un barbat nou pe Facebook si sa crezi ca schimbul de mesaje poate duce la o relatie?

Schimbul de mesaje este benefic in orice relatie. In fond, comunicarea este cea mai importanta. Cu toate acestea, te-ai intrebat vreodata daca si conversatiile online pot duce la o relatie? Exista intr-adevar dragoste pe net? Sau, mai bine spus, doua persoane se pot cunoaste cu adevarat doar prin intermediul conversatiilor online?

Exista dragoste pe net?

Aceeasi curiozitate au avut-o si cei de la psychologytoday.com. Acestia si-au bazat cercetarile pe un studiu care avea in vedere conversatiile online si relatiile care se formeaza prin intermediul retelelor de socializare. Cei care au realizat studiul isi doreau sa afle raspunsul la o singura intrebare – se pot indragosti oamenii prin intermediul conversatiilor online?

Exista posibilitatea ca doua persoane sa se indragosteasca prin intermediul mesajelor la fel de repede ca in cazul in care s-ar fi cunoscut fata in fata? Cat de importante sunt sentimentele formate prin intermediul discutiilor online in momentul in care cele doua persoane ajung sa se intalneasca? Cat de mult conteaza aspectul fizic? Aceste intrebari au stat la baza unui studiu care a fost efectuat pe un numar de 32 de persoane cu varsta cuprinsa intre 21 si 34 de ani. Persoanele participante la studiu au format perechi si au fost lasate sa comunice prin intermediul unei aplicatii speciale. Participantii au fost nevoiti sa raspunda la un set de 36 de intrebari, ceea ce inseamna 55 de minute de conversatie. Studiul dorea sa arate daca exista posibilitatea ca intre doua persoane sa se formeze o relatie. Rezultatele? 30% dintre persoanele participante au simtit ca se simt apropiate de persoana cu care au interactionat prin intermediul aplicatiei. Intr-un alt studiu, doar 16% dintre persoanele participante au declarat ca se simt apropiate de persoana cu care au interactionat prin intermediul mesajelor.

Surprinzator, cele 36 de intrebari au fost mai putin eficiente decat o conversatie fata in fata

Desi intrebarile au fost mai putin eficiente decat o conversatie fata in fata, 50% dintre persoanele care au participat la studiu au declarat ca le-a fost mult mai usor sa vorbeasca despre viata lor personala prin intermediul mesajelor. Asadar, desi este mult mai usor pentru cineva sa comunice deschis prin intermediul mesajelor, foarte multe persoane au nevoie de comunicarea reala, cea care se desfasoara fata in fata. Mai mult, mesajele scrise sunt doar o metoda de a le face pe anumite persoane sa fie mult mai deschise.

Este mult mai usor sa discuti detalii despre viata ta intima prin intermediul mesajelor, dar nu este la fel de eficient precum o conversatie fata in fata

Studiul a aratat ca poate fi mai putin infricosator sa discuti cu cineva prin intermediul mesajelor, mai ales atunci cand vine vorba despre viata intima, dar nu este la fel de eficient. Poti evita reactiile neplacute, ai mai mult timp la dispozitie pana sa oferi un raspuns si poti ascunde unele detalii despre viata ta, iar toate aceste lucruri nu inseamna ca poti construi o reala dragoste pe net. Este doar o iluzie, te acomodezi cu gandul ca acea persoana nu te judeca, te gandesti ca reactiile ei sunt altele si constientizezi faptul ca toate conversatiile voastre sunt doar in mediul online, adica intr-un mediu sigur, care nu poate duce la alte situatii. Nu iti doresti sa fii dezamagita in dragoste? Conversatiile online sunt cea mai buna “arma” a ta. Poti oricand sa te retragi, sa eviti anumite subiecte sau sa oferi alte raspunsuri. Sau, in caz contrar, poti sa iti asumi un risc si sa aduci conversatiile din mediul online in planul real si sa vezi ce se intampla!

Esti dependenta de retelele sociale? Afla de ce e bine (si sanatos) sa stergi oameni de pe Facebook!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver