Cum sa procedezi daca fostul nu te lasa in pace

Cateodata, la finalul unei relatii, unuia dintre parteneri ii este greu sa dea drumul. Daca fostul nu te lasa in pace dupa ce i-ai spus ca s-a terminat, trebuie sa intelegi ca nu e vina ta.

V-ati vazut, v-ati placut, ati inceput o relatie. In primele luni a fost bine, dar apoi lucrurile au inceput sa nu mai functioneze. Poate va doriti lucruri diferite de la viata. Poate pasiunea arzatoare de la inceput s-a stins si s-a transformat in cenusa.

Tu ai pus punct, pentru ca stii cand sa dai drumul la ceva care nu merge. El insa, nu poate sa renunte. Ti se pare ca ai ajuns intr-o situatie dificila, mai ales pentru ca nu vrei sa-l ranesti. Yourtango.com iti spune cum sa abordezi situatia.

Ce faci atunci cand fostul nu te lasa in pace?

Poate fostul iubit este cam posesiv si gelos ori poate ca are foarte multa nevoie de tine. Intr-o clipa este plin de regrete si de promisiuni pentru un viitor mai bun, iar in urmatorul moment incepe sa fie agresiv verbal. Iar lucrurile ajung sa capete proportii la care nu te-ai fi gandit niciodata: nu vrea sa iti dea deloc spatiu sa mergi mai departe; apare la usa ta la 4 dimineata; iti trimite sute de sms-uri pe zi.

Trebuie sa intelegi ca nu e vorba de tine atunci cand fostul nu te lasa in pace. Ci e vorba de cat de putina stima de sine are el. Sigur, poate te iubeste, dar daca nu iti respecta decizia, atunci clar nu stie cum sa se impace cu situatia. Este mai nefericit decat tine. Daca simte ca nu poate supravietui fara tine, atunci nu se iubeste destul.

Poate te vei simti astfel tentata sa ai grija de el pana isi revine din despartire. Insa nu este o idee prea buna, pentru ca i-ai putea da sperante. Cel mai intelept este sa rupi orice legatura cu el. Sa il blochezi pe retelele de socializare si sa nu-i mai raspunzi la apeluri. Sa le spui prietenilor comuni sa nu dea nicio informatie despre tine. Sa le spui membrilor familiilor voastre sa nu incerce sa intervina.

Desi ti se poate parea ca e de datoria ta sa-l salvezi, cel mai bine este sa incerci sa stai departe de el, fiindca altfel nu te va uita prea curand. Singura ta datorie este fata de tine: sa te vindeci, sa fii fericita si sanatoasa. Iar daca ai avut o relatie toxica, cu atat mai mult, e important sa te gandesti la tine inainte de toate!

Tine minte: nu risca. Daca felul in care se comporta scapa de sub control, cel mai bine este sa te protejezi si sa cauti ajutorul autoritatilor.

Daca situatia nu este atat de grava, dar el vrea sa ramaneti prieteni, afla daca e o idee buna!

Foto: iStock.