impreuna pentru totdeauna fara casatorie

Ti-ai dori sa fii impreuna pentru totdeauna cu tipul cu care esti, dar nu s-a pus in niciun fel problema casatoriei? Afla ce e de facut cand esti intr-o relatie pe termen lung, dar necasatorita.

Un studiu efectuat in 2006 de Pew Research a constatat ca aproximativ un sfert dintre americanii necasatoriti (23 de milioane) sunt de fapt in relatii romantice pe termen lung. Iar o parte dintre acesti oameni sunt “un pic casatoriti”. Ei locuiesc impreuna, merg impreuna in vacante ca o familie cu acte si detin impreuna animale de companie, dar nu sunt inca casatoriti. Iar acest “fenomen” a luat cu asalt si Romania. Tot mai multi tineri (spre disperarea parintilor de moda veche) sustin ca nu mai au nevoie de acte ca sa fie impreuna pentru totodeauna, ca sa-si faca planuri pe termen lung sau ca sa faca un copil. Este un fenomen cultural recent, care are loc in special in randul celor educati si care au depasit pragul varstei de 25 de ani.

E o stare intermediara intre dating si casatorie, unde tot mai multi oameni se simt bine pe termen lung, iar unii chiar raman impreuna pentru totdeauna asa. Si varsta medie pentru prima casatorie creste din ce in ce mai mult, pentru barbati este undeva la 27 de ani si pentru o femeie la 25. Iar numarul celor care traiesc impreuna a crescut de mai mult de zece ori in ultimii patruzeci de ani.

Cu toate acestea, in ciuda confortului oferit de aceasta stare, ea este adesea cauza diverselor certuri in relatie. Deci, cum ar trebui sa inoti prin aceasta etapa a relatiei care poate conduce sau nu catre casatorie?

Cateva reguli de pe yourtango.com care va ajuta sa ramaneti impreuna pentru totodeauna chiar si cand nu sunteti casatoriti

Fii sincera cu tine. Vei fii fericita daca statutul tau ramane acelasi pentru urmatorii doi ani, sau in cazul in care nu exista niciun angajament clar pentru viitor? Iti doresti sa te casatoresti? Iti doresti sa ai copii? Intreaba-te ce vrei cu adevarat din relatia asta. Astfel vei fii capabila sa ai o conversatie onesta si sa hotarasti impreuna cu partenerul tau ce veti face pe viitor.

Pune intrebarile potrivite. Da, poti sa-l intrebi pe partenerul tau: “Cand se va intampla acest lucru?”. Merita sa pui in permanenta intrebari despre lucrurile care te preocupa, ca sa nu exista detalii ascunse, care sunt importante pentru tine.

Seteaza-ti pe cat posibil timpii pentru diverse momente importante. O multime de oameni isi doresc sa aiba copii mai devreme sau mai tarziu, asa ca timpul este o marfa pretioasa pe care trebuie s-o tratezi ca atare. Multe femei isi pierd ani pretiosi din viata sperand la o cerere in casatorie, dar daca nu vrei sa te numeri printre ele ar trebui sa-i spui iubitului tau ce asteptari ai de la el. Doar asa veti putea fi impreuna pentru totdeauna.

Fereste-te de caderile libere dintr-o relatie. Povestea suna de obicei astfel: “n-am discutat niciodata despre mutatul impreuna. Pur si simplu s-a intamplat atunci cand am ramas fara chirie”. Acestea nu sunt niste conditii ideale sub care sa inceapa partea si mai serioasa a relatiei voastre. Inainte de a face acest pas trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte. Puteti imparti chiria la doi? Ce se intampla daca unul face mai multi bani decat altul? Cat timp dureaza contractul de inchiriere? Ce se intampla daca va despartiti? Cine s-ar muta din noua casa?

Analizeaza-ti viitorul probabil. Stii ca mariajul este o stiinta inexacta, dar exista modalitati prin care poti evalua cam cum va arata viitorul cu actualul tau iubit. Raspunde de exemplu la aceste intrebari: Cum reactioneaza intr-o situatie de criza? Poti sa razi cu el? Ce-ti spune intuitia ta? Te simti ca si cum ai forta lucrurile sa mearga? Relatia voastra evolueaza? Partenerul tau scoate ce e mai bun din tine?

Daca sunteti impreuna pentru totdeauna, dar fara sa fiti casatoriti atunci n-ar trebui sa consideri ca acesta este un purgatoriu pentru relatia voastra, o zona neutra in care cuplurile merg sa “putrezeasca”. Este doar un substitut care-n anumite cazuri poate naste disensiuni. Asa ca evalueaza foarte bine ce-ti doresti de la viata inainte de a te arunca cu capul inainte intr-un astfel de angajament.

Citeste si: “Sfaturi pentru casatorie. Ce faci cand el nu vrea sa se insoare”!

Foto: stocksnap.io