cum afli ca esti mintita

Un nou studiu spune ca, daca unul din parintii iubitului tau a inselat, atunci el are de doua ori mai multe sanse sa faca asta. Insa infidelitatea poate fi prevenita.

Infidelitatea are mai multe sanse sa apara daca unul dintre parintii tai sau unul dintre parintii lui a inselat in trecut, spune un studiu nou citat de Self.com. Astfel, infidelitatea devine un cerc vicios, care insa poate fi rupt!

Dr. Dana Weiser, cea care a condus studiul, explica de ce. Ea a gasit o corelatie puternica intre infidelitatea parintilor si cea a copiilor ajunsi la maturitate. Insa acest lucru nu inseamna ca partenerul te va insela. Alti factori au un cuvant important de spus in relatia voastra: satisfactia, gradul de implicare si controlul impulsurilor.

De ce se transfera infidelitatea in urmatoarea generatie?

Dar de ce oamenii au de doua ori mai multe sanse sa insele atunci cand si parintii lor au facut-o? Cheia sta in modul in care parintii comunica despre infidelitate cu copiii lor. „Parintii ar putea sa-si justifice comportamentul sau sa sustina ca infidelitatea este acceptabila, ceea ce are un impact mare asupra comportamentelor copiilor”, explica Dr. Weiser. Astfel, ei creeaza intr-un fel niste reguli ale relatiilor de iubire pe care copiii le absorb in subconstient. Si ajung sa le recreeze la maturitate.

Daca parintii tai au avut aventuri extraconjugale, nu inseamna ca si tu vei face asta. Poti sa nu lasi trecutul sa te defineasca. Insa ar fi bine sa fii constienta de cat de mult ai fost influentata de comportamentul parintilor tai. Dr. Weiser spune ca exista multe persoane ai caror parinti au „calcat stramb”, insa care sunt extrem de responsabili in relatiile lor amoroase.

Atata timp cat lucrezi constant la relatia ta si exista comunicare intre tine si partener, veti fi satisfacuti de ce va oferiti. Daca vreunul dintre parintii vostri a fost infidel, vorbiti despre asta, iertati-i. Este foarte bine sa comunicati deschis despre asteptarile pe care le aveti legate de fidelitatea in relatie. De exemplu, considerati ca infidelitatea emotionala v-ar putea rani? Aceasta discutie va va spune ce este acceptabil si ce nu pentru voi.

Increderea este cheie. Odata ce v-ati spus limitele in legatura cu infidelitate, aveti incredere. In afara de motive serioase pentru a nu face asta. Dar evita sa fii posesiva sau sa ai tot timpul indoieli.

Daca infidelitatea a ajuns deja in relatia voastra, crezi ca poti sa mai ai incredere intr-un barbat care a inselat?

Foto: Guliver