Cum procedezi daca mama iubitului nu te place?

Mama iubitului tau poate fi prietena ta, daca depui putin efort. Iti spunem cum s-o cuceresti si de ce merita sa va intelegeti cat se poate de bine.

Cateodata, relatia cu mama iubitului tau poate fi minunata. Dar cateodata, poate fi dificila, tensionata si un stres suplimentar pentru relatia voastra de cuplu. Yourtango.com iti explica de ce soacra ta poate fi posesiva si pasiv-agresiva. Dar si cum poti s-o impaci!

De ce nu te place mama iubitului?

1. Ea l-a iubit prima. L-a nascut, l-a crescut, i-a schimbat scutecele si a avut grija de el cand era bolnav. S-ar putea sa te vada ca pe cineva care intervine in relatia lor. Sa creada ca nu faci nimic pentru el si nu poti avea grija de el asa cum stie numai ea.

2. Avea planuri pentru el. Isi doreste ce e mai bun pentru baiatul ei si cateodata nu-si da seama ca tu esti cea mai buna. Pentru ca nu are de unde sa stie cat de bine va intelegeti si comunicati. Ii este greu sa inteleaga ca este un barbat matur, care ia propriile decizii si care are o viata separata de ea. Si inca mai crede ca ar trebui sa fie mai ambitios si sa nu faca compromisuri in viata.

3. Ii e teama sa piarda legatura dintre ei. In prima parte a vietii lui, o asculta pe ea. Acum te asculta mai mult pe tine. Nu stie foarte bine cine esti si ce planuri ai de viitor. Nu stie cat de loiala ii esti si daca il vei rani sau nu. Nici nu daca el o suna mai rar de cand sunteti impreuna.

Justificat sau nu, ii e teama pentru viitor si pentru relatia dintre ea si iubitul tau. Aceste frici pot fi insa disipate prin comunicare si intelegere.

Cum sa o cuceresti pe mama iubitului tau

1. Nu ii spuneti prea mult. Nu e bine sa stie cat de mult castigi, cati bani cheltuiti sau care sunt problemele pe care le aveti in cuplu, pentru ca asemenea lucruri duc la si mai multe griji. Cu cat stie mai multe, cu atat va fi mai implicata in relatia voastra.

2. Fii mereu respectuoasa. Chiar daca nu primesti respect din partea ei. Fii tu persoana mai buna, mai calda, mai intelegatoare. Nu trebuie sa acorzi respect doar daca il primesti. In plus, iubitul tau va aprecia atitudinea pe care o ai fata de mama lui, chiar daca observa ca ea iti este ostila.

3. Nu spune lucruri pe care s-ar putea sa le regreti. Poate vor aparea momente in care vei dori sa te impui in fata parintilor lui. Poate ai dreptate. Dar ar fi mai bine sa nu faci asta, pentru a nu porni un conflict deschis din care toata lumea sa iasa sifonata. Gandeste-te ca trebuie sa rezisti doar cat ii vizitati si apoi va intoarceti la viata voastra minunata. Desigur, daca este vorba de comportamente periculoase sau absolut nepotrivite, ar trebui sa spui ceva. Dar la probleme precum designul interior sau opinii politice diferite, mai bine abtine-te.

Nu uita: nu lua nimic la modul personal. Adu-ti aminte ca nu e vorba de tine in problemele cu soacra ta. In schimb, mama iubitului tau are probleme si frici care ar aparea in legatura cu orice prietena a baiatului ei. Si situatia este dificila pentru ea.

Daca abia i-ai cunoscut pe parintii iubitului, iata 10 sfaturi ca sa-i impresionezi

Foto: iStock.