Cum eviti nesiguranta in cuplu

Esti convinsa ca tocmai ai cunoscut persoana visurilor tale! Felicitari si ne bucuram pentru tine. Dar crezi ca exista cam multa nesiguranta in cuplu? Iata cum sa nu lasi insecuritatile sa iti slabeasca relatia de cuplu la care tii atat de mult.

Va intelegeti foarte bine, vorbiti tot timpul la telefon, prin sms-uri sau pe Whatsapp. Dar cateodata, atunci cand dureaza prea mult sa-ti scrie sau nu iti da like la noua poza de profil, simti ca poate sentimentele lui s-au schimbat. Iti dai seama ca aceste ganduri sunt irationale, dar cum sa scapi de ele? Elitedaily.com iti prezinta 4 moduri pentru a scapa de nesiguranta in cuplu.

4 feluri in care sa scapi de nesiguranta in cuplu

1. Fii deschisa. Cu totii avem momente in care ne e teama sa spunem ce ganduri ne preocupa. Ne e teama sa fim judecati si ne simtim rusinati de emotiile respective. Dar pana nu le impartasesti, gandurile si emotiile te vor roade in continuare. Iar persoana de langa tine nu are cum sa ghiceasca ce simti, pana cand nu-i spui. Incearca sa enunti totul cat mai clar si cu detalii, si sa precizezi ca stii ca esti irationala. Cheile unei relatii de succes sunt comunicarea, sinceritatea si loialitatea.

2. Nu fi ranchiunoasa. Poate vezi o poza pe Facebook cu el si o prietena sau o fosta iubita. Fara sa-ti dai seama, esti nervoasa si poate chiar geloasa. E important sa nu incerci sa te razbuni si sa platesti cu aceeasi moneda. Nu posta si tu o poza doar pentru a crea aceleasi reactii in el. Astfel, ai crea distanta in relatie, si chiar mai multa nesiguranta in cuplu.

3. Mentine-te activa. Daca faci cat mai multe lucruri si ai cat mai multe experiente pe cont propriu, vei avea o stare de spirit mult mai pozitiva si mai putin timp pentru gandurile acelea fataliste. „Va simti acelasi lucru intr-o saptamana? Daca gaseste pe cineva mai bun? De ce petrece atat de mult timp cu prietenii lui?” Ambele parti intr-o relatie au nevoie de timp pentru a li se face dor de cealalta persoana. Ai nevoie sa fii putin pe cont propriu, sa ai hobbyuri si prieteni cu care sa iesi.

4. Transparenta si fericirea fac nesiguranta sa dispara. Daca simti ca nu il meriti, ca e atat de grozav incat sigur poate gasi pe cineva mai bun, nu lasa aceste ganduri sa incolteasca in mintea ta. Vorbeste cu el despre temerile tale si vei vedea ca stie de ce a ales sa fie cu tine!

Cu incredere, putin timp si mici eforturi in fiecare zi, insecuritatile pot fi depasite. Mereu ai loc sa evoluezi, dar meriti si sa sarbatoresti cat de minunata esti astazi. Sau acum!

Poate tu te simti bine in pielea ta. Dar ce te faci daca iubitul e nesigur pe el? Ajuta-l si ajuta-te!

Foto: iStock.