Cat rau face orgoliul in relatia de cuplu.

Ai auzit de multe ori ca orgoliul nu face bine intr-o relatie. Cat de constienta esti, cu adevarat, de acest pericol? Deschide-ti inima in fata iubitului!

Ca sa fii capabila sa te iubesti pe tine insati si ca sa poti iubi pe altcineva trebuie sa renunti la ego, scrie Davidwygant.com. E absolut esential ca sa poti avea o relatie de cuplu frumoasa. Orgoliul trebuie tinut sub control daca vrei sa mentii si sa iti imbunatatesti relatia.

Orgoliul este unul dintre primele lucruri care iti pot distruge relatia. In ce forma apare el si cum ar trebui sa procedezi?

1. Rezista tentatiei de a te apara

Gandeste-te de cate ori te-ai certat cu iubitul tau. De cate ori au scapat lucrurile de sub control si ai inceput sa te aperi si sa devii defensiva? Ti se pare mereu ca el te ataca si intri in faza de autoaparare. In aceste momente, orgoliul este cel care se apara pe sine. Daca ajungi in aceasta faza inseamna ca deja nu mai auzi nimic din ceea ce spune partenerul tau. Daca iubitul iti spune ca nu ii place cum te-ai comportat in ultima perioada, nu mai auzi nimic si te comporti ca si cand te-ar ataca si ti-ar vrea raul. Mai bine iti temperezi orgoliul si incerci sa auzi ce are de spus.

2. Ca sa te iubesti pe tine si pe el trebuie sa separi orgoliul

Sa vezi diferenta dintre tine si orgoliul tau. Intr-o situatie sau alta, cu totii ne lasam condusi de orgoliu. Dar ca sa ai relatii bune cu cei din jur – si mai ales cu partenerul tau de viata – incearca sa te separi de egoul tau. Va fi mult mai bine.

3. Orgoliul poate distruge orice conversatie

Adevarul e ca, oricat de mult ti-ai planifica o conversatie cu iubitul si oricat ti-ai dori sa decurga bine, orgoliul poate distruge totul cat ai clipi. Sa spunem ca partenerul a acumulat unele frustrari legate de relatia voastra. Si ca vrea sa ti le spuna. Cum ii raspunzi? Te simti atacata si arunci cu vorbe? Sau lasi deoparte orgoliul si asculti in liniste ce are de spus?

Nu il face pe iubitul tau sa simta ca este intr-o competitie cu tine. Atunci cand e entuziasmat de ceva nu il intrerupe si asculta-l pana la capat! Permite-i sa se simta mandru, sa aiba momentele lui de stralucire si bucura-te pentru el, este sfatul Relationshipsreality.com.

Atunci cand gresesti recunoaste-ti vina si cere-i scuze. Dupa o cearta nu astepta tot timpul ca el sa fie cel care vine la tine sa va impacati. Renunta la orgoliul care te domina, pentru ca iti face mult rau, si apropie-te de iubitul tau.

Ai grija insa sa nu ajungi al polul opus. Nu trebuie sa accepti ceva te raneste cu adevarat. Si el trebuie sa stie sa iti ceara iertare. Orgoliul nu trebuie sa va conduca pe niciunul dintre voi!

Acum ca stii ce trebuie sa faci pentru ca orgoliul sa nu iti distruga relatia de cuplu, afla si Pana unde poate merge orgoliul masculin.

FOTO: istockphoto.com