sa te indragostesti constient

Un profesor de psihologie din New York a gandit un experiment care te poate ajuta sa te indragostesti. E vorba despre un set de intrebari pentru un el si o ea, la finalul caruia poti simti mai multa empatie. Un cuplu care a trecut prin experiment s-a casatorit!

Pornind de la ideea ca 42% din tinerii care fac parte din generatia Millennials se tem ca nu se vor indragosti niciodata, Bustle.com a scris despre un experiment care a incercat sa arate ca te poti antrena sa te indragostesti. In experimentul facut de Arthur Aron, mai multe persoane heterosexuale au fost cuplate doua cate doua si au trebuit sa raspunda la 36 de intrebari in 45 de minute. La final, cei doi, un el si o ea, trebuiau sa se priveasca in ochi patru minute.

Intrebarile porneau de la lucruri generale, care sa ii ajute pe cei doi sa se cunoasca, si ajungeau pana la subiecte mai profunde sau la situatii in care erai nevoit sa explici cum te-ai comporta in anumite situatii.

La sase luni dupa acest experiment, unul dintre cuplurile formate atunci s-a casatorit. Acest rezultat a dus la ideea ca intimitatea poate fi stabilita rapid si ca poti sa te antrenezi sa te indragostesti. Folosind intrebarile potrivite, desigur!

“Oamenii de stiinta se folosesc de dezvaluirile reciproce. Dupa ce ne marturism unii altora lucruri care ne fac sa ne simtim vulnerabili, daca lucrurile merg bine, te simti confortabil si esti pregatit sa dezvalui si mai mult. Faptul ca te simti inteles, simti ca cineva iti valideaza sentimentele, e ceva placut”, spune Margaret Clark, profesor doctor la Universitatea Yale.

Cum e posibil sa te indragostesti dupa 36 de intrebari

1. Oxitocina te face sa fii empatica

Unul dintre lucrurile pe care le faci in acest experiment este sa stabilesti o relatie empatica cu cel din fata ta. Oxitocina e foarte importanta in crearea sentimentelor de empatie si in crearea unei relatii de durata.

2. Dopamina te ajuta sa stabilesti o conexiune

Cele 36 de intrebari sunt importante pentru relatia cuplului. Si mai ales finalul, cand cei doi se uita unul in ochii celuilalt. E o experienta noua, neobisnuita, care ajuta la cresterea dopaminei, este de parere medicul neurology Lucy Brown. “Cu cat ai mai multe experiente noi cu cineva, cu atat mai mult vei crea o conexiune cu acel om sau, de ce nu, e posibil sa te indragostesti”, mai spune medicul.

3. Oamenii se protejeaza pe sine

Daca cineva incearca sa se protejeze pe sine sau se teme sa fie respins, acest set de intrebari il face sa se deschida, treptat.

4. Experimentul nu e universal valabil

Daca te folosesti prea des de aceste intrebari ca sa te indragostesti, e posibil ca el sa nu aiba succes. De ce? Pentru ca te obisnuiesti cu intrebarile si nu vei da raspunsuri sincere intotdeauna. Cel mai bine e sa il incerci o singura data, cu o singura persoana.

FOTO: Guliver

Citeste si: Relatii de durata. 18 adevaruri dure despre ele.