teorii stiintifice despre iubire cuplu

Atat de ciudate ca ar putea fi adevarate. Expertii pe partea de relatii au analizat fiecare etapa a vietii pentru a-si da seama care e faza cu iubirea si au venit cu cateva teorii stiintifice surprinzatoare.

Invatam din experienta proprie, din povestile prietenilor si ale celor care scriu in reviste, iar din cand in cand mai primim si sfaturi de la parinti.

Dar cand vine vorba de dragoste, exista unele teorii stiintifice destul de stranii despre cum te indragostesti si cum ramai indragostita.

Iata patru dintre favoritele noastre descoperite pe yourtango.com

1. Dieta influenteaza felul in care-ti alegi partenerul

Aceasta descoperire pare ca o versiune inedita a expresiei „Esti ceea ce mananci”, dar potrivit unui studiu facut de cei care au creat aplicatia de dating „Are You Interested?” barbatii au mai multe sanse sa se cupleze cu femei vegetariene, in timp ce femeile au mai multe sanse sa se cupleze cu „carnivori”.

Sufletul tau pereche ar putea fi in spatele unui raft din libraria preferata

2. Cautam parteneri care seamana cu familia noastra

Aceasta teorie se bazeaza pe ideea ca ne inconjuram cu lucrurile cu care suntem deja familiarizati.  Suntem obisnuiti sa avem un anumit echilibru in relatii, deci inconstient cautam anumite lucruri la un partener. Dar odata ce prietenul tau incepe sa foloseasca acelasi aftershave ca tatal tau, e timpul sa faci un pas inapoi.

3. Poti gasi dragostea doar atunci cand nu o mai cauti

Persoanele singure se opresc vreodata din cautarea dragostei? Slabe sanse. Dar in loc sa faci din aceasta activitate o parte importanta din viata ta, ar trebui sa lasi iubirea sa vina natural. Concentreaza-te pe alte lucruri care-ti fac viata mai frumoasa. Sufletul tau pereche ar putea fi in spatele unui raft din libraria preferata sau l-ai putea intalni la cinema cand mergi sa vezi un film facut de regizorul tau preferat.

4. Cand te indragostesti te simti de parca ai luat droguri

Singura diferenta e ca de data asta e legal. Potrivit unui studiu facut de cercetatorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York, creierul nostru reactioneaza la fel cand te indragostesti ca atunci cand iei cocaina. Si are sens daca te gandesti la dependenta pe care o da acest sentiment.

Citeste si articolul “Sufletul pereche si meditatia. Descifram mitul”!

Foto: Guliver