infidelitatea la femei cuplu

Toate crestem cu ideea de relatie de cuplu perfecta, inoculata, poate, incepand cu povestile din copilarie. Dar in viata reala lucrurile nu se petrec la fel ca in povesti. Nimic nu e perfect, nici macar tu. Iar infidelitatea la femei nu e inexistenta. Ti s-a intamplat sa iti inseli iubitul? Cu totii facem greseli. Iata cum poti invata sa treci peste asta.

Aventurile si inselatul sunt ceva mai frecvent decat ti-ai putea imagina. Chiar si infidelitatea la femei. Niciodata parca nu a fost mai usor decat acum pentru o femeie sa caute placere in afara relatiei de cuplu in care se afla.

Nu e un lucru cu care sa te mandresti, dar, daca ti-ai inselat partenerul sau esti tentata sa o faci, ar trebui sa iei in calcul cateva aspecte mai putin placute, noteaza Yourtango.com. Cel mai important dintre ele este chiar impactul emotional pe care il va avea aceasta aventura asupra… ta.

Infidelitatea la femei – Cu totii facem greseli

Daca te consideri o persoana cinstita, integra, de incredere, este cu atat mai greu sa te impaci cu ideea ca ai facut ceva ce iti incalca propriile valori. Ai putea spune ca cel care inseala a rupt un juramant sau o promisiune facuta partenerului, dar ca asta e ceva diferit. Odata ce ai trecut printr-o aventura extraconjugala e greu sa iti repari relatia. Si mai greu este sa iti reconstruiesti increderea in tine insati.

Infidelitatea la femei – Nu mai stii cine esti

Cu totii avem anumite opinii despre noi insine, iar acestea devin totuna cu identitatea noastra. Ceea ce tu crezi despre tine sta la baza personalitatii tale. Acest lucru te face diferita, unica si speciala. Dupa ce ti-ai construit o personalitate, vei vrea sa fii tot timpul constanta si sa iti pastrezi imaginea pe care ti-ai creat-o despre tine. Daca nu reusesti acest lucru si “calci stramb”, fundatia perceptiei tale despre tine va incepe sa se clatine.

Infidelitatea la femei – Efectele unei baze emotionale fragile nu sunt placute

Sa iti dau un exemplu legat de infidelitatea la femei: te vezi ca fiind un om bun. Crezi ca esti cinstita. Crezi ca esti demna de incredere. Sa zicem ca tocmai ti-ai inselat iubitul si crezi in continuare ca esti de incredere, cinstita si integra. Te agati cu superficialitate de aceasta idee si o aperi cu toata puterea, reducand totul la persoana ta pentru a nu admite nici fata de tine adevarul. Totusi, o parte din tine stie ca nu poti fi de incredere intr-o anumita privinta a vietii tale si, in alta, sa minti si sa inseli. Nu poti sa te numesti, in continuare, o persoana integra.

Infidelitatea la femei – Conflictul interior dupa ce ti-ai inselat partenerul

In timp ce incerci sa iti suprimi gandurile legate de ceea ce ai facut, deschizi usa, fara sa iti dai seama, unei dureri personale profunde. Poti sa gasesti oricate argumente vrei pentru aventura pe care ai avut-o sau pe care o ai, dar o parte din tine nu va putea sa evite conflictual interior. Iar infidelitatea la femei nu e deloc distractiva.

Asa ca traiesti in minciuna, iti spui zi de zi ca esti aceeasi persoana dinainte, ca nimic din ceea ce s-a intamplat nu te-a afectat si ca nu ai devenit mai mica in propriii ochi. Cu cat vei incerca mai mult sa iti acoperi inselaciunea cu minciuni, cu atat mai mult respectul de sine se va destrama mai tare si vei ajunge sa fii frustrata, sa te simti vinovata, trista si goala.

Infidelitatea la femei – Accepta-ti vina si iarta-te

Nu de putine ori se intampla ca persoana care a inselat sa isi verse toata furia pe cel pe care l-a inselat, ca o incercare inconstienta de a nu mai fi dezamagit si suparat pe sine. Daca treci prin asa ceva, e bine sa intelegi ca, in timp, vei incerca sa te impaci cu propria vina.

Dupa ce ai trecut printr-o aventura extraconjugala, pana cand nu te vei reconecta singura la ceea ce esti cu adevarat nu vei gasi linistea si fericirea pe care le-ai cautat in afara relatiei. Asadar, e nevoie sa accepti ce ai facut si sa incerci sa te ierti, altfel nu vei fi libera.

Citest si De ce e gelozia mai periculoasa decat crezi pentru relatia ta?

Foto: Guliver