cum se schimba viata sexuala in cuplu

Multi dintre noi viseaza sa fie intr-o relatie stabila. Ne gandim ca aceasta este solutia pentru multe dintre problemele noastre, inclusiv pentru o viata sexuala care nu e mereu atat de bogata cum ne-am dori. Insa rezultatele unui studiu publicat pe businessinsider.com arata si reversul medaliei...

In primele sase luni ale unei relatii, se pare ca exista un fel de curba de invatare pentru viata sexuala in cuplu. Un nou studiu a constatat ca ai nevoie de timp pentru a cunoaste ce-i place unui nou partener.

Aceeasi cercetare a demonstrat ca urmatoarele sase luni reprezinta cea mai buna perioada pentru viata sexuala in cuplu. Perechile care au participat la studiu au raportat cea mai mare satisfactie sexuala in acea perioada. Dar, dupa primul an, satisfactia sexuala scade incet.

Studiul, publicat in numarul din ianuarie a revistei de specialitate Archives of Sexual Behavior, a implicat aproximativ 2800 de adulti din Germania heterosexuali cu varste cuprinse intre 25 si 41, care au fost interogati anual, timp de trei ani. Toti participantii au fost in relatii stabile.

Rezultatele au fost aceleasi pentru cuplurile casatorite si necasatorite. Cum era de asteptat, oameni care au spus ca relatiile lor au fost mai reusite intr-o anumita perioada de timp, au raportat de asemenea si o satisfactie sexuala mai crescuta.

Cercetatorii nu au gasit diferente intre satisfactia resimtita de barbati si femei. Toata lumea pare sa perceapa acelasi varf, dupa primele sase luni de relatie. Insa pentru a analiza mai bine acest fenomen va exista si un studiu ulterior.

Limitari in concluziile cercetatorilor care au analizat viata sexuala in cuplu

Este imposibil sa stim, de exemplu, daca viata sexuala a cuplurilor va cunoaste o noua crestere dupa trei ani sau daca rezultate ar fi fost diferite pentru cuplurile gay, cuplurile in varsta, sau persoanele din alte tari. Cercetatorii s-au bazat totodata pe răspunsurile sincere ale oamenilor la o intrebare pe care multi ar considera-o foarte personala: “Cat de multumit sunteti de viata sexuala?”.

Citeste si: “Probleme in cuplu? 5 metode universale de rezolvare”!

Foto: iStockphoto