Printul Harry face tot posibilul sa-si protejeze copiii de efectele traumatice ale retelelor de socializare: „Suntem intr-un moment critic”

1
De Maria Constantin
21 mai 2022

Ducele de Sussex a vorbit deschis despre experienta sa de parinte si despre modul in care el si Meghan Markle incearca sa-si apere copiii de latura nociva a retelelor de socializare.

Printul Harry a discutat recent, la un seminar video al fundatiei 5Rights, despre retelele de socializare si despre felul in care acestea ii pot afecta pe cei doi copii ai sai, Archie (trei ani) si Lilibet Diana (11 luni). Acesta a marturisit ca el si sotia lui sunt ingrijorati de faptul ca viitoarea generatie, inclusiv copiii lor, pot fi tratati nepotrivit in mediul online, relateaza The Independent.

Lectia emotionanta de viata pe care Printul Harry vrea sa le-o transmita copiilor sai

„Ca parinti, eu si sotia mea suntem ingrijorati ca viitoarea generatie creste intr-o lume in care este tratata pe post de experiment de catre companii pentru a face bani, iar lucruri precum ura si raul sunt normalizate”, a spus Harry, potrivit ziarului Daily Mail.

„Vrem ca micutii nostri si toti copiii sa se simta indreptatiti sa vorbeasca”, a adaugat el.

Varsta inocentei

Harry a subliniat ca Lilibet si Archie sunt inca mici si nu au conturi pe retelele de socializare, dar spera sa-i poata proteja de „raul online”.

„Cei doi micuti ai mei sunt la varsta inocentei, asa ca fac tot ce pot ca sa-i tin departe de pericolele mediului online. Probabil ca in viitor se vor confrunta oricum cu ele, dar incerc sa fac inca de pe acum tot ce-mi sta in putere ca sa fie bine”, a spus el.

Ducele de Sussex a spus ca el si sotia sa au descoperit ca „retelele de socializare nu functioneaza si trebuie reparate”. El spera ca fiii sai nu vor experimenta niciodata lumea online asa cum este acum. „Niciun copil nu ar trebui”, a precizat el.

Printul Harry, acuzat ca „a complotat pentru a dobori monarhia britanica”

„Suntem intr-un moment critic, va fi nevoie sa muncim toti pentru a asculta si raspunde ca sa ne asiguram ca fiecare copil poate creste intr-o era digitala care le permite sa se dezvolte”, a mai spus Harry.

Partea buna a retelelor de socializare

Ducele de Sussex a mai vorbit si in alte randuri despre retelele de socializare, subliniind cat de puternice pot fi si cate lucruri bune le pot oferi oamenilor.

„Adevarul este ca, in ciuda problemelor bine documentate, retelele de socializare ofera un sens de conectare si de comunitate care sunt vitale pentru noi oamenii. Avem nevoie sa auzim povestile fiecaruia dintre noi si sa le putem impartasi pe ale noastre. E o parte a frumusetii vietii”, a spus el.

Ducele si Ducesa de Sussex nu au mai fost, insa, activi pe retelele de socializare de mai bine de doi ani, ultima lor postare pe contul comun de Instagram datand din martie 2020, la scurt timp dupa ce au renuntat la indatoririle lor regale.

In timpul interviului cu Fast Company, Harry a explicat ca absenta de pe platformele de socializare nu inseamna ca el si Meghan nu-si vor reactiva niciodata conturile. „Vom reveni pe retelele de socializare cand vom simti ca este potrivit pentru noi – poate cand vom vedea mai multe angajamente relevante – dar acum am investit multa energie in invatarea despre acest spatiu si despre cum putem ajuta”, a spus el atunci.

Foto: Instagram/@sussexroyal