Sfaturi pretioase de la barbati pentru mamele de baieti

1
De Mara Ionescu
2 dec. 2019

In valtoarea lumii moderne este usor ca parintii sa piarda comunicarea cu copiii lor.

Am strans cateva sfaturi de la barbatii adulti cu privire la relatia mama-fiu, care credem ca-ti vor fi foarte utile in cresterea baietelului tau.

Cand sunt mici, copiii au nevoie de caldura si ingrijire, insa cand ajung la varsta adolescentei au nevoie de libertate si spatiu. Mamele de baieti se confrunta cel mai mult cu aceasta problema. Iata cum ar trebui sa manageriezi relatia cu fiul tau, conform informatiilor primite de cei de la BrightSide:

Tine-ti promisiunile

Mai ales pe cele mai putin importante si care pot fi usor uitate. Iar daca iti incalci o promisiune, spune-i asta si cere-ti iertare. Este important ca el sa invete sa-si tina cuvantul de fiecare data cand si-l da.

5 carti bune pe care orice mama ar trebui sa le citeasca

Fii inflexibila: copiii au nevoie de limite

Este important sa invete sa respecte regulile si sa stie ca atunci cand le incalca, va fi pedepsit. Mamele de baieti trebuie sa stie ca pedepsele trebuie sa fie proportionale cu gravitatea faptei, dar nu trebuie sa recurgi la violenta pentru a-l face sa inteleaga atunci cand greseste.

Nu tipa la copilul tau atunci cand esti nervoasa, lucrurile nu se vor schimba

Fii stricta, dar explica-i de ce faci lucrul acesta. Nu-i vei schimba comportamentul tipand la el de fiecare data cand face un lucru gresit. Primul instinct al unui copil atunci cand greseste este acela de a se inchide in sine. 

“Mama stie mai bine” nu este o propozitie potrivita ca s-o folosesti cu fiul tau

Trebuie sa inteleaga de ce ai luat o anumita decizie. Incearca sa gasesti argumentele potrivite pentru puterea lui de intelegere.

Meghan Markle despre cum se simte ca mama pentru prima oara: „Nu m-au intrebat multi daca sunt bine“

Invata-l sa munceasca

Daca invata de mic sa faca lucruri, atunci cand va creste se va descurca mai usor singur si ii va putea ajuta si pe altii, inclusiv pe tine.

Daca vrei sa realizezi un anumit lucru, pune-l pe el sa-l faca

Munca il responsabilizeaza si il va ajuta sa se descurce mai bine pe cont propriu. Nu-i da indicii despre ce ar trebui sa faca, spune-i clar ce are de facut.

Invata-l sa gateasca

Mamele de baieti stiu cat de util poate sa fie acest lucru. Desi pare o ocupatie nepotrivita pentru un baiat, totusi cei mai mari bucatari ai lumii sunt barbatii. Ii va fi de folos cand va creste si se va muta singur. Si, cu siguranta, va face o impresie foarte buna in fata partenerei de viata si a prietenilor.

Nu-l ironiza in legatura cu prietenele sale

Acest lucru conduce de obicei la aparitia unor probleme de comunicare intre tine si el, atunci cand trebuie sa vorbeasca despre o fata care ii place.

Daca esti divortata, nu te plange copilului de tatal sau

Probabil ca el va iubeste in egala masura pe amandoi si sentimentul ca ar trebui sa aleaga intre voi ii va face foarte mult rau. Si, atunci cand va creste, este posibil sa nu doreasca sa fie alaturi de niciunul dintre voi si sa se distanteze.

Adevarul e ca nu esti niciodata pregatita pentru a deveni mama

Explica-i ce inseamna sa fie un barbat

Ar trebui sa stie ca a fi barbat nu inseamna numai sa fii puternic. Inseamna sa fii bun si iertator. Adoptati impreuna un catel sau o pisica – asa va invata sa aiba grija de cineva, sa devina responsabil.

Foto: Getty Images.