Cum isi va omagia Regele Charles tatal la ceremonia de incoronare

1
De Maria Constantin
5 mart. 2023

Regele Charles al III-lea se pregateste sa se bucure de mult asteptata sa domnie. Ceremonia de incoronare va avea loc pe 6 mai.

Initial s-a relatat ca monarhul britanic, care va fi incoronat dupa moartea mamei sale, Regina Elisabeta, in luna septembrie, va opta pentru o ceremonie restransa. Totusi, detaliile prezentate ulterior par sa conduca spre ideea unui eveniment de proportii istorice, scrie Marie Claire.

Monarhul in varsta de 74 de ani va renunta la traditionala tinuta vestimentara pentru ceremonia care va avea loc la Londra, la Westminster Abbey, in aceeasi zi in care nepotul sau, Archie, va implini patru ani.

Charles a ales si muzica, iar aceasta va fi modul sau de a-l omagia pe tatal sau, Printul Philip, care a murit in aprilie 2021

Palatul Buckingham a confirmat ca regele a cerut o anumita compozitie muzicala pentru a onora astfel memoria Ducelui de Edinburgh.

„12 piese muzicale recent comandate vor fi interpretate la incoronarea Majestatii Sale Regele si a Reginei Consoarte la Westminster Abbey sambata 6 mai 2023, prezentand talente muzicale din Regatul Unit si Commonwealth”, se scrie pe site-ul casei regale britanice.

„O gama larga de stiluri muzicale si interpreti imbina traditia, mostenirea si ceremonia cu noile voci muzicale de azi, reflectand dragostea veche de o viata a Regelui si sustinerea sa pentru muzica si arte. Majestatea Sa Regele a comandat personal noua muzica si a selectat programul muzical pentru ceremonie. La cererea Majestarii sale, in onoarea regretatului sau tata, Alteta Sa Regala Printul Philip, Duce de Edinburgh, muzica greco-ortodoxa va fi, de asemenea, interpretata la slujba in interpretarea Corului Ansamblului Bizantin”, se arata, de asemenea, in anuntul mentionat.

Printul Philip s-a nascut in Corfu, Grecia, la 10 iunie 1921, si a fost botezat intr-o biserica ortodoxa, dar si-a schimbat religia inainte de casatoria cu Regina Elisabeta a II-a, in 1947.

William si Charles lucreaza „in tandem” pentru ca Harry sa vina la incoronare si „sa stea cuminte”

Compozitorul Andrew Lloyd Webber a primit sarcina de a crea un nou imn al incoronarii, in timp ce Patrick Doyle va semna Marsul Incoronarii.

„Sunt incredibil de onorat sa fiu rugat sa compun noul imn pentru Incoronare. Imnul meu include cuvinte usor adaptate din Psalmul 98. Le-am compus pentru corul si orga Abatiei Westminster, pentru alama si orchestra. Sper ca imnul meu reflecta aceasta ocazie fericita”, a spus Webber.

Harpista regala Alis Huws a fost inclusa in orchestra care va canta la ceremonie, in timp ce corul de la Westminster Abbey si cel al Capelei Regale vor canta la slujba religioasa.

Interepretarile unui grup gospel, Ascension Choir, precum si cea a scolii teologice The King’s Scholars of Westminster School, au fost, de asemenea, confirmate pentru evenimentul din luna mai.

Foto: Instagram/The Royal Family