De ce i-a alungat Regele Charles pe Harry si Meghan de la Frogmore Cottage

1
De Maria Constantin
8 mart. 2023

Ducele si ducesa de Sussex au fost surprinsi cand Charles i-a lasat fara domiciliul din Marea Britanie.

Potrivit ziarului The Telegraph, Palatul Buckingham a trimis un aviz de evacuare cuplului care dupa plecarea din Marea Britanie in 2020 a lansat mai multe atacuri la adresa monarhiei.

Frogmore Cottage, o resedinta de cinci camere de langa Castelul Windsor, la vest de Londra, le-a fost daruita ducelui si ducesei de Sussex de regina Elisabeta a II-a in 2018, ca dar de nunta.

Potrivit presei britanice, Charles nu le-ar fi oferit o noua resedinta celor doi, lasandu-i fara vreo locuinta regala in timpul rarelor lor vizite in Marea Britanie.

Pentru scriitorul Tom Bower, specializat in monarhia britanica, aceasta decizie a monarhului nu este deloc neasteptata, ba chiar era de asteptat, in contextul conflictului deschis pe care ducele de Sussex il poarta cu familia regala.

„Harry si Meghan l-au provocat cu cartea lipsita de respect a lui Harry si interviurile pe care le-au dat. Adica la ce se asteptau?”, a spus Bower pentru o publicatie de stiri.

„Harry dorea ca familia regala sa vina in genunchi, cersind iertare, si e total iesit din limitele normalului, se afla in salbaticia nebuna a victimizarii”, a adaugat el.

Conform OK! Magazine, se pare ca fratele Regelui Charles va mosteni locuinta, desi acesta a renuntat la indatoririle regale din cauza scandalului sexual in care a fost implicat si in care si-a aparat nevinovatia.

Cum isi va omagia Regele Charles tatal la ceremonia de incoronare

Cartea biografica a lui Harry face referire la aproape toti membrii familiei regale, insa prietenul lui Charles, Arthur Edwards, crede ca aroganta printului a ajuns intr-un punct fara intoarcere din cauza dezvaluirilor socante pe care el le-a facut despre Regina Consoarta Camilla.

„Il pot critica pe rege, dar sa o acuze pe Camilla de scurgere de informatii – ceea ce nimeni nu crede ca este adevarat – nu va fi iertat”, a explicat Edwards.

In volumul „Spare”, lansat in ianuarie, ducele de Sussex marturiseste, de asemenea, ca atat el, cat si Printul William, au incerct sa-l convinga pe Charles sa nu se casatoreasca cu Camilla, iar intr-un interviu cu realizatorul de televiziune Anderson Cooper, de la CNN, Harry a calificat actiunile acesteia din ultimii ani ca „periculoase”.

„Din cauza nevoii ei de a-si reabilita imaginea. Din cauza legaturilor pe care ea le avea in presa britanica. Si a existat o nevoie deschisa de ambele parti pentru a schimba informatii. Iar cu o familie cladita pe ierarhie si cu ea pe cale sa devina Regina Consoarta, erau multi oameni sau multe cadavre care aveau sa ramana in strada din cauza asta…”, a spus Harry.

Intr-un alt interviu, ducele de Sussex a spus ca nu o vede des pe mama sa vitrega, dar atunci cand se intalnesc sunt amabili unul cu celalalt.

Foto: Instagram/The Royal Family; Instagram/Misan Harriman