Dupa 13 ani, tatal lui Britney Spears accepta in sfarsit sa renunte la tutela

tutela britney spears
1
De Roxana Dobrita
13 aug. 2021

Tatal lui Britney Spears a acceptat sa renunte la rolul de tutore al cantaretei dupa 13 ani, potrivit canalelor de stiri din US.

Cariera cantaretei americane a fost in mainile tutorilor sai legali din 2008, cand au fost facute publice problemele acesteia de sanatate mintala.

O decizie judecatoreasca i-a conferit tatalui acesteia, Jamie Spears, control asupra bunurilor cantaretei si asupra altor aspecte ale vietii sale.

Britney a incercat apoi sa iasa de sub tutela tatalui sau, cerand curtilor sa-l ancheteze pentru „abuz in tutela”

Aceasta ar fi fost obligat sa foloseasca metode contraceptive si i s-ar fi interzis sa se recasatoreasca. Jamie Spears a negat constant orice acuzatie de abuz si s-a aratat ingrijorat pentru starea de sanatate a fiicei sale.

Cum si-a pierdut Britney Spears libertatea de a face alti copii: Vedeta a fost obligata sa poarte sterilet

Fanii s-au coalizat intr-o miscare numita #FreeBritney si au luptat pentru ca vedeta pop sa-si redobandeasca autonomia. Batalia judecatoreasca a revenit in atentia publicului in acest an, cu precadere dupa lansarea documentarului Framing Britney Spears, centrat pe conflictul survenit in urma tutelajului, care este impartit in doua: unul pentru averea cantaretei si unul pentru Britney ca persoana.

Cantareata de 39 de ani a explicat in fata judecatorilor ca a fost drogata, fortata sa iasa pe scena impotriva dorintei ei si nu i-a permis sa mai faca copii.

Documentarul „Framing Britney Spears” scoate la iveala traumele prin care a trecut artista – Fanii se simt vinovati

In 2019, invocand motive de sanatate, Jamie Spears a renuntat la tutela personala, iar in iulie Britney a depus o petitie sa-l scoata si din tutela asupra averii sale. Tot ea a spus atunci si ca nu va mai canta cata vreme el isi pastreaza rolul de tutore.

Raspunzand la acea petitie, avocatul lui Jamie Spears a explicat intr-un document inaintat curtii ca „nu exista temeiuri ca acesta sa se retraga”, dar avand in vedere ca a devenit „tinta unor atacuri publice agresive si nejustificate”, va colabora cu Curtea pentru a pregati o tranzitie usoara de renuntare la tutela.

Avocatul lui Britney, Mathew Rosengart, a raspuns printr-un comunicat

„E o victorie majora pentru Britney si inca un pas pentru dreptate.” A mai spus insa si ca nu renunta la lupta si ca va continua ancheta asupra comportamentului tutorilor in cei 13 ani in care au detinut controlul si s-au bucurat de milioane de dolari de pe urma lui Britney.

Foto: Instagram – @britneyspears