Expert in monarhie: Esecul casniciei cu Printesa Diana il va bantui mereu pe Printul Charles

1
De Maria Constantin
4 sept. 2022

„Așa cum Henric al VIII-lea este cunoscut pentru cele sase sotii, Charles e cunoscut pentru prima lui sotie”, considera Andrew Morton.

La 25 de ani de la moartea tragica a Printesei Diana, Printul Charles inca este cunoscut pentru mariajul lor esuat.

Mostenitorul tronului Marii Britanii era considerat cel mai atragator burlac cand s-a casatorit cu tanara Lady Diana Spencer, in varsta de 20 de ani, in iulie 1981. Problemele din relatia lor au dus la despartirea din 1992. Multi au dat vina pe relatia lui Charles cu Camilla Parker Bowles, mai ales dupa ce Diana a murit in accidentul auto de la Paris.

Charles s-a casatorit apoi cu Camilla, Ducesa de Cornwall, in 2005, iar Regina Elisabeta a II-a si-a exprimat recent dorinta ca aceasta sa devina Regina Consoarta cand Charles va urca pe tron. Insa in ciuda realizarilor lui, mostenirea Printesei Diana ramane vie.

„Tragedia lui e ca orice face, orice spune, oricum se comporta, va fi mereu cunoscut pentru un lucru: faptul ca mariajul lui de poveste s-a terminat”, a spus Andrew Morton, biograful Printesei Diana, pentru People.

„Asa cum Henric al VIII-lea este cunoscut pentru cele sase sotii, Printul Charles e cunoscut pentru prima lui sotie. Il va bantui mereu. Viata lui a fost definita de casnicia lui. Fantoma Dianei il urmareste la fiecare colt”, a adaugat el.

Scenariul unui complot nu s-a confirmat

Desi Printul Charles, in varsta de 73 de ani, nu a vorbit public despre Printesa Diana, el a cooperat in ancheta de la inceputul anilor 2000 privind moartea acesteia. Printul de Wales a fost chestionat de politia britanica in 2005, in cadrul Operatiunii Paget, investigatia asupra teoriilor conspiratiei despre moartea Dianei.

Fostul sef al Scotland Yard, John Stevens, a declarat pentru Daily Mail ca a vorbit cu Printul Charles despre o notita pe care Printesa Diana a scris-o in 1995. „Sotul meu planuieste ‘un accident’ al masinii mele, o problema la frane si o accidentare serioasa la cap”, a scris ea, mentionand ca acesta intentiona sa se casatoreasca cu Tiggy Legge-Bourke, bona care i-a crescut pe printii William si Harry.

Cuvintele lui Charles care au ranit-o pe Printesa Diana: Replica lui a traumatizat-o

„Da, au fost facute acuzatii despre Printul de Wales si alti membri ai familiei regale, dar trebuie sa examinam probele inainte de a-i aborda cu intrebari formale”, a spus Stevens pentru tabloidul britanic.

„Nu am gasit nicio alta dovada care sa sustina scenariul sugerat de notita Dianei”, a precizat acesta.

Foto: GettyImages