„Familia regala britanica este in pragul colapsului”, e de parere un expert regal

1
De Cristina Tudor
2 mai 2023

Avertismentul vine cu doar o saptamana inainte de evenimentul incoronarii regelui Charles.

Un raport realizat de Institutul Civitas, care a fost preluat ulterior de publicatia Mirror Online, sustine ca familia regala risca sa se afle in „pragul colapsului” si ca aceasta s-ar putea “desfiinta”. Mai exact, Frank Young, autorul raportului Civitas, a declarat pentru Sunday Express faptul ca “Familia regala asa cum o stim este in pragul colapsului si risca sa se desfiinteze pe furis daca Regele nu ia masuri pentru a stimula vizitele care au scazut radical in ultimul deceniu.”

Principalele cauze raportate

Conform raportului, moartea Reginei, disputele si scandalurile din casa regala sunt principalele cauze pentru scaderea cu un procent de 40% a angajamentelor si a participarii la evenimentele publice din ultimul deceniu. Mai cu seama, raportul Civitas subliniaza faptul ca numarul angajamentelor din Marea Britanie a scazut de la 3.338 raportate in 2014, la doar 2.079 de evenimente inregistrate in cursul anului trecut.

Zilele norocoase in luna mai pentru fiecare zodie. Succes in dragoste, cariera si bani

In continuare, raportul prezice ca daca membrii regali juniori nu fac mai mult pentru a-l sprijini pe Rege, atunci monarhia s-ar putea “prabusi” cu usurinta. “Avem nevoie de membri ai familiei regale implicati sau va trebui sa acceptam o familie regala care este mai indepartata de public decat oricand in ultimii 100 de ani”, continua Frank Young.

Solutii pentru familia regala

Potrivit lui Young „Familia regala se bazeaza din ce in ce mai mult pe cativa membri harnici, iar Charles, Anne si Edward fac aproape jumatate din munca. Regele este indemnat sa numeasca mai multi “reprezentanti ai familiei regale care sa lucreze” si care sa participe la evenimente publice.

In caz contrar, autorii raportului se tem ca numarul vizitelor regale ar putea scadea in urmatorul deceniu “la doar 1.000 pe an”.

Mostenirea emblematica pe care Printesa Charlotte o va primi de la bunica sa, Printesa Diana

Ceremonia de incoronare

Acest raport ingrijorator a fost publicat cu doar cateva saptamani inainte de incoronarea regelui Charles al III-lea.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham anunta faptul ca Printul Harry se va alatura, pe data de 6 mai, celor 2000 de invitati de la Westminster Abbey, participand la incoronarea tatalui sau. Sotia sa, Megan Markle, va ramane in California, alaturi de cei doi copii ai lor.  Aceasta va fi prima data de la lansarea volumului “Rezerva” cand Printul Harry se reuneste in mod public cu familia regala.

Foto: Instagram/@theroyalfamily